Děsivé záběry z cesty: Řidiči skočil pod kola mohutný jelen, ke srážce chyběly milimetry

Jelen skočil řidiči přímo do cesty

Jelen skočil řidiči přímo do cesty

Neuvěřitelné štěstí stálo při šoférovi osobního auta na Českolipsku, přímo před jeho auto skočil na silnici mohutný jelen. Ke srážce chyběly milimetry. Celou situaci zachytila palubní kamera.

„Stáli při mě všichni svatí. Naštěstí mám zánovní služební auto s asistentem brzdění, který zesiluje učinek brzd. Dupnul jsem na to a povedlo se, ještě jsem se ve zlomku vteřiny modlil, aby to stihlo i auto za mnou,“ popisuje řidič Tomáš Dvořák ranní nečekané setkání.

V úseku mezi Práchní a Novým Borem jel sedmdesátkou, která je v daném úseku nejvyšší povolená. I to mu zřejmě pomohlo, při vyšší rychlosti už by zřejmě nedobrzdil. Na záznamu je vidět, že jelen nejprve přeskočil auto jedoucí v protisměru a dopadl přímo před auto Tomáše Dvořáka. „Jen se mi otřel o kapotu, měl jsem tam bahno,“ podotýká pohotový šofér.

Obdobné situace přitom nemusí vždy skončit šťasně, před patnácti lety také na Českolipsku zemřel při srážce s jelenem řidič osobního vozu. Podle odhadu myslivce osloveného redakcí CNN Prima NEWS byl jelen, kterého potkal Tomáš Dvořák, zhruba čtyřletý osmerák o přibližné váze 130 kilogramů.

Tagy:
jelen zvířata CNN Prima NEWS Tomáš Dvořák Nový Bor okres Česká Lípa