Zpověď matky, která žila s miminkem mezi bezdomovci: Mělo všechno, chránila jsem ho

Žena, která žila v lese u Ostravy s malým dítětem.

Rozhovor se ženou, která žila v lese u Ostravy s malým dítětem

Se sotva tříměsíčním kojencem pobývala v lese žena z Ostravy. Ve stanu by s ním asi přespávala doteď, kdyby ji tam neobjevili strážníci. Jak a proč se tam žena s tak malým dítětem dostala? Odpověď na tuto otázku zjišťovala redakce CNN Prima NEWS. Žena tvrdí, že udělá všechno pro to, aby se o svou dceru mohla starat.

Na pánvi se smaží brambory, které vyhrabali na sousedním poli. Olej prská, protože doslova lije jako z konve. Všechno je mokré, od bláta a je opravdu nepříjemná a vlezlá zima. V takovém prostředí pobývala žena s ještě ani ne tříměsíční dcerkou. „Vím, že to bylo nepříjemné pro tak malé děcko, ale měla tam všechno, chránila jsem ji. Léky jsme pro malou měli, kdyby náhodou onemocněla,“ líčí matka dítěte.

Představa, že ve stanu v lese pobývalo desetitýdenní miminko, je hrozivá. Jeho matka tvrdí, že s partnerem neměla kam jít. Nemají ani doklady, ty se prý ztratily někde na Slovensku, kam jeli za příbuznými. A v lese už koneckonců dřív pobývala s předešlou dcerkou.

Jak je vidět, některé děti mají opravdu velmi těžký start do života. Tato žena jich má celkem pět. Tři žijí s jejím předešlým partnerem, o dvouapůlletou holčičku se stará její matka a poslední miminko skončilo po zásahu strážníků a sociálních pracovnic u pěstounů.

Rodiče tříměsíční holčičky teď hlavně chtějí najít práci a pak si vyřídit duplikát rodného listu dítěte. Ten původní jim totiž v lese zmokl. „Včera jsem volala na OSPOD a řekli, že když budu mít rodné listy, tak mi dají vědět a můžu nastoupit (do azylového domu v Ostravě) hned,“ popisuje matka.

Rodiče dítěte tvrdí, že se o něj chtějí starat a že pro to udělají všechno. Otázka ale je, zda vůbec dokážou vyhodnotit, co je pro něj nejlepší.

Tagy: