Děsivá nehoda se třemi oběťmi má dohru. Ivan poslal rodinám z vazby bolestný dopis

Chci se omluvit rodinám, kterým jsem způsobil nesmírný žal a zármutek, moje duše krvácí a přijme trest i pokání. Taková slova napsal slovenský řidič luxusního BMW pozůstalým po tragické autonehodě. Incident v Košicích nepřežil šofér dalšího vozu a dva chodci. Muž pochybení přičítá svému zdravotnímu stavu. Policie tak nyní prošetřuje, zda neměl v kritický moment epileptický záchvat.

„Je mi nesmírně líto, že vůbec došlo k této tragické nehodě. Při ztrátě paměti a křečích jsem se řítil ani sám nevím kam. Způsobil jsem obrovské neštěstí, uvědomuji si všechny jeho následky. Ztráta blízkých je vždy nejbolestivější,“ vzkázal z vazby pozůstalým řidič Ivan M. prostřednictvím e-mailu zaslaného médiím. Svoji omluvu prý myslí upřímně a je připravený přijmout trest. Informoval o tom deník Nový Čas.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chvíle hrůzy Dominiky za volantem. Její auto náhle vzplálo, uvnitř seděl roční syn

Řidič podle vlastních slov trpí epilepsií, která měla při nehodě sehrát zásadní roli. Dechová zkouška byla negativní. „Na základě výsledků můžeme předběžně konstatovat, že jednou z příčin dopravní nehody bylo nerespektování nejvyšší povolené rychlosti,“ uvedli policisté na Facebooku.

Ti nadále shání svědky události. „V případě, že disponují záznamem v souvislosti s prošetřovanou nehodou či způsobem jízdy řidiče, žádáme je o informace,“ uvedla mluvčí košických policistů Lenka Ivanová pro deník Topky.sk.

Všude létaly střepy

Řidič ve svém SUV ve vysoké rychlosti smetl fabii a okamžitě usmrtil jejího 64letého řidiče Petera. Ani první náraz však řítící se auto nezastavil a Ivan M. svým BMW narazil do dalšího vozidla. To odmrštil na přechod, kde osobní vůz smetl dvě ženy. Jedna z nich na místě zemřela, druhá boj o život prohrála až v nemocnici.

„Stála jsem na zastávce. Viděla jsem, jak nabral tu škodovku. Muži v ní jen klesla ruka, to byl poslední pohyb, co jsem viděla. Všude kolem lítaly střepy,“ popsala pro web Nový Čas jedna ze svědkyň tragické nehody. „Řidič musel být blázen. Byli jsme manželé 30 let, zhroutil se mi svět,“ řekl Vladimír, partner jedné ze zemřelých žen.

Nový Čas zjišťoval, zda je osoba trpící epilepsií oprávněna řídit auto. „Je možné uznat za zdravotně způsobilou pouze na základě závěrů odborného vyšetření a pod podmínkou pravidelných lékařských prohlídek,“ uvedl pro médium právník Róbert Bános.

Tagy: