Tragédie na horách. Při srážce s lyžařem zemřel malý Alex, babička prozradila mrazivé detaily

Hned pět výjezdů na sjezdovky ke zraněným lyžařům zaznamenali letečtí záchranáři na Slovensku v pátek 10. února. Dva se dokonce týkaly dětí – malé dívky a chlapce. Ten podle informací jeho babičky o několik dní později svým zraněním podlehl. Záchranáři jej resuscitovali přímo na sjezdovce, v kritickém stavu ho převezli do nemocnice.

Záchranáři Air Transport Europe zrovna převáželi 7letou slovenskou dívku do nemocnice se zraněním dolní končetiny, když dostali výzvu k další urgentní akci. „Jednalo se o výjezd do lyžařského střediska na Velké Rači, opět na lyžařský svah, kde se vážně zranil malý chlapec. Vzhledem k závažnému poranění u něj bylo nutné zahájit resuscitaci,“ líčili záchranáři na svém Facebooku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Musel si vykopat hrob, pak ho zastřelili. Vagnerovci pro CNN popsali, jak dopadají zběhové

Podle informací horských záchranářů a svědků měl chlapec slovenské národnosti zůstat nehybně ležet na sjezdovce č. 9 Laliky – Strmá po srážce s lyžařem. „Přítomní lyžaři zahájili laickou resuscitaci a přivolali záchranáře. Ti následně pokračovali v rozšířené resuscitaci a sněžným skútrem na místo přivezli i posádku rychlé záchranné služby,“ podotkli horští záchranáři.

Poranění na více částech těla

Pomocí navijáku byl na místě vysazen také lékař letecké záchranné služby, společně se všichni snažili chlapce oživit. „Po přistání vrtulníku transportovali příslušníci horské záchranné služby pacienta kanadskými saněmi na místo přistání a odevzdali jej v kritickém stavu posádce,“ doplnili.

Chlapec, který podle leteckých záchranářů utrpěl poranění na více částech těla, byl následně v kritickém stavu převezen do Univerzitní nemocnice v Martině. Podle informací webu Zregionu.sk však dítě svým zraněním nakonec podlehlo. O smutné skutečnosti měla informovat jeho babička. „Zemřel můj vnouček Alex. Na sjezdovce do něj narazil v plné rychlosti muž a zlomil mu vaz,“ napsala žena.

Tagy: