Svět se zrychluje, mladí ztrácí vizi. Motoristé zveřejnili ostrý manifest, zapojil se i Turek

Politická strana Motoristé sobě zahájila nábor členů do své nově vzniklé mládežnické organizace. Má být pro ty, kteří „chtějí tvořit silnou společnost pro lepší budoucnost“, uvedl v sobotu ve zveřejněném manifestu šéf mládežnické organizace Matěj Gregor. Iniciativu na sociálních sítích podpořil i europoslanec Filip Turek (Přísaha).

„Žijeme v době pohodlného způsobu života. Svět se však zrychluje a nemalá část naší generace takové tempo nezvládá. Stále více mladých lidí upadá do krizí a ztrácí vizi vlastní budoucnosti. Kriticky přibývá mladistvých sebevražd, naši vrstevníci tloustnou a podléhají závislostem.“ To jsou podle Motoristů argumenty pro vznik organizace.

ČTĚTE TAKÉ: Nerudová ostře ke Konečné: Komunisté řešili migraci tak, že stříleli lidi na hranicích

Strana v manifestu, který rozeslala novinářům, kritizuje i státy a vlády západního světa, které si podle ní nezodpovědně zahrávají s agresivními ideologiemi. „Straší nás přehnanými dopady klimatických změn a hysterickým alarmismem. Vymysleli Green Deal, který zakáže normální auta, všechno zbytečně zdraží a (nejen) nás mladé masivně zadluží,“ píše se v textu.

Cílem Generace Motor je podle manifestu právě boj proti úpadku společnosti. „Vytvoříme komunitu s vnitřním odhodláním postarat se o vlastní zdravý, úspěšný a naplněný život,“ pokračují její zástupci. „Kromě pevného propojení v on-line prostoru se soustředíme i na pořádání kulturních, sportovních a politických akcí,“ dodal Gregor.

Na sociálních sítích podpořil myšlenky Generace Motor i nově zvolený poslanec Evropského parlamentu Filip Turek. V týdnu zveřejnil na sociální síti Instagram video, které natočil spolu s Gregorem.

„Mám pro vás důležité oznámení. 7. 9. se stane něco velkého. Určitě sledujte Matěje Gregora, nenechte si to ujít. Počítejte s tím, že vás to všechny pravděpodobně dost zaujme a že by vám to teoreticky mohlo změnit život,“ lákal Turek.

Generaci Motor založila v červenci politická strana Motoristé sobě. Vedení tím údajně reagovalo na velký zájem ze strany příznivců z řad mladých po úspěchu v červnových volbách do Evropského parlamentu. Straně se v koalici s hnutím Přísaha podařilo dosáhnout zisku 10,26 procenta hlasů, což znamenalo dva mandáty.

Aktuálně by ve volbách do Poslanecké sněmovny Motoristé získali podle NMS Market Research 4,1 % hlasů a samostatně by se tak do dolní parlamentní komory nedostali.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kampaň SPD je přepálená, míní politolog. Ohlasy máme absolutně pozitivní, tvrdí Okamura

Tagy:
politika politická strana manifest nábor tisková zpráva Matěj Gregor Filip Turek Motoristé sobě Generace MOTOR