Turek a spol. založili Generaci MOTOR, „politickou autoškolu života“. Mládežníky vede Gregor

Na svém prvním červencovém zasedání předsednictvo strany Motoristé sobě rozhodlo o vzniku stranické mládežnické organizace s názvem Generace MOTOR. Vedení tím údajně reagovalo na velký zájem ze strany příznivců z řad mladé generace po úspěchu v červnových volbách do Evropského parlamentu. V nich se Motoristům sobě v koalici s hnutím Přísaha podařilo dosáhnout zisku 10,26 procenta. Mládežníky povede bývalý kandidát strany Svobodných Matěj Gregor.

Gregor byl jmenován předsedou mládežnické organizace jako bývalý nejúspěšnější kandidát strany Svobodných a zastupitel Ostravy-Vítkovic. Poté, co ukončil své působení ve Svobodných, byl rovněž jmenován předsedou nově zřízené moravskoslezské krajské organizace strany Motoristé sobě.

ČTĚTE TAKÉ: Zklamání a spojení s hnojem Evropy? Turek to od fanoušků schytává za spolupráci s Babišem

„Mám velkou radost, že se mohu stát součástí Motoristů sobě a Generace MOTOR. Česká politická scéna je vůči lidem mého věku naprosto vyprázdněná a bezohledná. Většina mladých lidí sní o tom, že jednou budou mít vlastní bydlení a jezdit svým autem. Až dostudujeme, chceme pracovat, být úspěšní a bohatí, umět stát na vlastních nohou,“ uvedl v prohlášení 22letý Gregor.

V dresu Motoristů silným tahounem

„Chceme mít normální vztah a jednou založit rodinu. Současní politici nám však vnucují pouze vidinu života doprovázeného nesmyslnými zákazy a regulacemi pod vlajkou pokrokářských ideologií a politické korektnosti. Často si neuvědomují, že nám tím sny o naší budoucnosti berou a poškozují,“ pokračoval nový předseda.

Dodal, že jeho ambicí je „vytvořit v rámci Motoristů největší a nejakceschopnější organizaci mladých lidí, kteří i v dnešní době budou stát na straně svobody a kapitalismu a nebudou se bát odmítnout sebedestrukční zelenou ideologii.“

Angažmá Matěje Gregora u Motoristů kvituje i nově zvolený poslanec Evropského parlamentu Filip Turek. „Moc rád vidím Matěje v dresu Motoristů. Pro mladou generaci bude nepochybně silným a autentickým tahounem,“ podotkl.

Spolupráci s Matějem Gregorem vítá i předseda Motoristů sobě Petr Macinka. „Matěje s velkým zájmem sleduji již dlouho. Považuji ho za pronikavý politický talent, jemuž se většina aktivních politiků nedokáže vyrovnat, ani když jsou o desítky let starší a v politice mnohem déle. Umí se prosadit nejen mezi lidmi ze své generace, ale i ve veřejném prostoru obecně,“ zdůraznil.

Právě z těchto důvodů je podle Macinky logické, že vedle funkce šéfa Motoristů v Moravskoslezském kraji získává Gregor prostor i k celorepublikové realizaci v rámci mládežnické organizace Generace MOTOR, „kterou lze s trochou nadsázky označit za jakousi politickou ‚autoškolu života‘ pro aktivní mladé lidi.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Patrioti v Bruselu nic neprosadí, Babišovi ale pomohou doma, řekl Leinert. Valeš zmínil konec Spolu

Gregor je ostravský rodák, vítkovický zastupitel, influencer, vysokoškolský student a učitel českého jazyka, literatury a historie. Činnost mládežnické organizace Motoristů sobě Generace MOTOR bude oficiálně zahájena v září tohoto roku.

Tagy:
Evropa mládí politika předseda Brusel zájem Matěj Gregor Petr Macinka Filip Turek Motoristé sobě mládežnická organizace