Černý den na silnicích. Nehodu ve východních Čechách nepřežil další člověk

Nehoda na Trutnovsku

Smrťák na Trutnovsku

Další tragická nehoda se stala ve středu na východě Čech. Poté, co si dopolední srážka dvou osobních aut a kamionu v Pardubicích vyžádala život staršího muže, zemřel ve stejný den odpoledne nedaleko Trutnova motorkář po srážce s protijedoucím osobním autem. Jeho spolujezdkyni transportoval v kritickém stavu do nemocnice vrtulník.

Tragédie se stala na silnici I/37 v Novém Rokytníku na Trutnovsku pozdě odpoledne. „Došlo ke střetu osobního vozidla Škoda s motocyklem, na kterém jel kromě řidiče ještě jeho spolujezdec,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Pižlová. Osobní auto jelo směrem od Trutnova a v křižovatce podle všeho míjelo v protisměru padesátiletou řidičku, která mířila na Studenec.

Náraz motorku odmrštil do protějšího příkopu. Řidič motocyklu i jeho mladá spolujezdkyně utrpěli velmi vážná zranění se zástavou základních životních funkcí. „Oba motocyklisté byli od začátku v kritickém stavu, došlo u nich k zástavě krevního oběhu a oba museli být našimi posádkami resuscitováni,“ upřesnil mluvčí zdravotnických záchranářů Královéhradeckého kraje Ivo Novák.

Policie nyní pátrá po svědcích

Muž svůj boj o život, i přes veškerou snahu záchranářů, prohrál. Pětadvacetiletou spolujezdkyni se záchranářům podařilo resuscitovat. „Byla v kritickém stavu za podávání krevní transfúze vrtulníkem transportována do traumacentra v Hradci Králové,“ dodal Ivo Novák s tím, že padesátiletou, lehce zraněnou řidičku auta převezla sanitka do nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem.

Hlavní tah na Trutnov byl v místě nehody několik hodin uzavřený, policie odkláněla dopravu po objízdných trasách. Kriminalisté incident vyšetřují, ale nemají vyjasněné všechny okolnosti, a tak žádají o pomoc veřejnost. „Policisté žádají řidiče, kteří by nám mohli poskytnout záznam z palubních kamer, který by zaznamenal průběh dopravní nehody, nebo alespoň samotnou jízdu motorkáře před nehodou v době od 16:30 do 16:50 v obou směrech na silnici z Choustníkova Hradiště na Trutnov, nechť se obrátí na linku 158 nebo na Obvodní oddělení v Trutnově – 974 539 651,“ uzavřela Pižlová.

Tagy: