Mottlová: Miluju jídlo, štíhlá laňka ze mě nikdy nebude. Jakého chlapa herečka hledá?

Už od malička se Barbora Mottlová chtěla stát oblíbenou „pupupidu“, tedy Marilyn Monroe, a uchytit se v showbyznyse. A to se jí i splnilo. Hraje, tančí, moderuje, zpívá. Ke štěstí jí už chybí jen ten, jak říká, „správňák pro život“, který nejde jen po vzhledu. „Kdo se lehce zamiluje očima, nemůže být chlap pro mě,“ prohlásila pro týdeník 5plus2.

Ačkoliv ráno vstává v půl šesté, aby si šla zaběhat, tvrdí o sobě, že štíhlá laňka z ní nikdy nebude. Barbora Mottlová je přitom vyhledávanou tváří, která se už dvakrát prosadila i na titulní stránku prestižního časopisu Playboy.

Odmalička jste prý měla sen stát se Marilyn Monroe. Čím vás tato ikona 50. let minulého století fascinovala?

Už jako dítě jsem vnímala její sex-appeal. A líbilo se mi i to, jaký je rozkošný diblík. Byla to přesně moje krevní skupina. Až o mnoho let později jsem ale pochopila, že být sexsymbol neznamená vždycky med. Její osud byl smutný a rozhodně bych s ní neměnila.

Takže vás tak lidé vnímají? Lichotí vám to?

Zatím určitě! Ono se to s přibývajícím věkem jistě změní a pak budu hořce plakat. Moje geny jdou totiž spíš proti mně. Mám sklony ke tvorbě svalů a celulitidě. Nekouřím, nepiju, neberu drogy, ale bohužel jídlo miluju a neodepřu si dobrůtky. A to se na mojí figuře dosti podepisuje. Ráda ale sportuju, a tak si to tím alespoň trochu kompenzuju. Štíhlá laňka ze mě ale asi nikdy nebude.

Věříte tomu, že hezké ženy to mají v životě jednodušší?

Nevěřím. Ono se to lehce řekne a ještě snadněji se tomu uvěří. Ale kdo vlastně krásnou holku bere vážně? Hledá něco hlubšího než vnější krásu? Hezké holky se snadno škatulkují a většina lidí už dál nedohlédne. Je o ně větší zájem, ale za jakou cenu. Nedávno mi říkal kolega v divadle, že jeho kamarád, který mě v životě neviděl, je do mě blázen. Pobláznil se ale jen do mé mediální tváře, možná spíš těla. Ale o tom, kdo jsem, takový chlapík nemůže mít ani potuchy. Proto vím, že kdo se lehce zamiluje očima, nemůže být chlap pro mě.

A kdo je tedy chlap pro vás?

No, to je jednoduché. Líbí se mi chlapi, kteří jsou osobnosti, ale nemají potřebu světu nic dokazovat a servírovat se na podnose. Nikomu nevnucují, co dokázali nebo jakým jezdí autem. Svých schopností jsou si vědomi a prostě se to ukáže přirozeně. Mám ráda pohodáře, kteří mě rozesmějí. Mají rádi život. Cestují, poznávají a baští jako já. Chlapi, kteří svoje děvče podrží a opatrují.

Máte teď nějakého takového vedle sebe?

Takhle, nikdy jsem neměla víc nápadníků než teď. Ale já už pomalinku pomýšlím na založení rodiny a chci se usadit. Takže teď už by to chtělo toho správňáka pro život. Zatím jsem takového nepotkala. Známý obličej mi v tom pravda asi moc nepomáhá. Mediální povědomí je o mně podstatně jiné, než je skutečnost. To, že ráno v 5:30 vstávám, jdu si zaběhat a žiju zdravě, není tak atraktivní, jako když si vezmu šaty s výstřihem, vysoké lodičky a jdu na večírek.

Dostala Bára Mottlová někdy od někoho košem? A proč odmítá účinkovat v některých reklamách? Dozvíte se v pátečním vydání týdeníku 5plus2 a na www.5plus2.cz.

Tagy: