Možná budu pacientem do konce života, připustil Tvrdík. Už ale nevydržel sedět doma

Jaroslav Tvrdík se vrací do práce. Rakovinu, která mu byla v březnu diagnostikována, sice zatím kompletně neporazil, ale v souboji s ní získal převahu. „Nechci už sedět mezi čtyřmi stěnami doma a přemýšlet, co mě čeká. Myslím, že klub potřebuje, abych se vrátil, kolegové už jsou unavení,“ oznámil na předsezonní tiskové konferenci boss fotbalové Slavie Praha.

„Sešívaní“ ve čtvrtek večer představili takzvanou novou identitu zahrnující změnu loga i dresů, zároveň uvedli, že stadion Eden mění oficiální název. A také oznámili návrat předsedy představenstva klubu Jaroslava Tvrdíka do práce. Respektive šéf Slavie svojí přítomností na tiskové konferenci informoval o svém comebacku sám.

„Pro mě je po nemoci zázrak, že jsem tady a můžu k vám hovořit,“ řekl novinářům.

„Měl jsem rakovinu, ta se rychle vyléčit nedá. Jsem onkologickým pacientem, možná jím budu do konce života. Pořád nejsem úplně zdravý a potýkám se s následky léčby. Mám za sebou operaci a ozařování, s nemocí ještě budu bojovat další měsíce, pravděpodobně roky. Ale můj stav mi umožňuje, abych se vrátil do práce,“ vyprávěl Tvrdík.

V březnu letošního roku vyděsil nejen komunitu pražského klubu. Podstoupil operaci kvůli onkologickému onemocnění, které mu lékaři diagnostikovali jen několik dní před zákrokem. „Jsem v nemocnici, ale nechci to komentovat, je to soukromá věc. Navíc je válka, kdy trpí mnohem více lidí než já,“ okomentoval tehdy solidárně. K tomu dodal, že mimo vedení klubu bude tři až čtyř měsíce.

Kdo to je Kuchta?

Avizovanou dobu dodržel přesně. „Nechci už sedět mezi čtyřmi stěnami doma a přemýšlet, co mě čeká. Myslím, že klub potřebuje, abych se vrátil, kolegové už jsou unavení. Těším se zpátky do práce a jsem hrozně rád, že se do Slavie vracím. Vracím se mezi přátele a věřím, že mi to pomůže i do dalšího boje s nemocí,“ vzkázal bývalý ministr obrany.

Ukázalo se také, že během nejtěžšího životního období neztratil smysl pro humor. Při setkání s médii totiž došlo i na téma Jan Kuchta. Bývalý hráč Slavie před několika týdny odešel z Lokomotivu Moskva na hostování s opcí k úhlavnímu rivalovi týmu Jindřicha Trpišovského – do Sparty.

„Kdo to je?“ odpovídal Tvrdík novinářům. „Mně se těžko hovoří o lidech bez vychování,“ rýpnul si do Kuchty.

Tagy: