Musk sáhl k masivnímu prodeji akcií Tesly, zřejmě potřebuje miliardy na soudní spory

Podnikatel a vizionář Elon Musk

Musk prodal část akcií Tesly

Nejbohatší člověk světa Elon Musk prodal akcie automobilky Tesla v hodnotě 6,9 miliardy dolarů. Vyplývá to z výkazů pro Americkou komisi pro kontrolu cenných papírů (SEC). Agentura Reuters k tomu napsala, že s vidinou právní bitvy se společností Twitter ohledně dohody o jejím převzetí chce Musk zabránit rozprodeji akcií automobilky.

Musk přitom letos v dubnu řekl, že neplánuje další prodej svého podílu Tesly. Stalo se to poté, co prodal akcie v hodnotě 8,6 miliardy dolarů.

Právní experti ovšem tvrdí, že pokud šéf Tesly a společnosti SpaceX prohraje svoji při s Twitterem a bude nucen ho koupit nebo zaplatit vysokou pokutu, je možné, že bude muset prodat i další cenné papíry společnosti vyrábějící elektromobily.

Musk v dubnu za technologickou firmu Twitter nabídl 44 miliard dolarů, později ovšem od dohody ustoupil a obě strany nyní čeká dlouhá právní bitva, která Muska může přijít na miliardy dolarů.

Z výkazů pro SEC vyplývá, že Musk mezi 5. a 9. srpnem prodal asi 7,92 milionu akcií Tesly. Nyní vlastní 155,04 milionu akcií.

Tagy: