Rozruch u soudu v Ústí: Žena plivla na kameramana a proklela ho. Její syn hrozil skokem z okna

Soud potvrdil Polákovi odnětí svobody na 21 let (ilustrační foto).

Soud se zfetovaným recidivistou v Ústí nad Labem

Krajský soud v Ústí nad Labem se v pátek zabýval projednáváním případu muže, jenž pod vlivem pervitinu hrozil zabitím sebe i svého tříměsíčního syna. Muž se měl podle obžaloby pokusit skočit z okna a syna si vzal jako rukojmí. Soudní projednávání několikrát narušila matka obžalovaného 27letého muže. Poté, co ji členové justiční stráže upozornili na nevhodné chování, žena plivla na kameramana CNN Prima NEWS a vyřkla nad ním temnou kletbu.

Ženu rozlítila přítomnost médií v soudní síni. Nejvíce jí byl trnem v oku kameraman. „Proč se nás nezeptali, jestli chceme fotit,“ lamentovala žena. „Já jdu ven, já tady nebudu,“ dodala rezolutně a vydala se k východu.

ČTĚTE DÁLE: Házení o zem, kopání i bití. Dvojice z Teplicka měla brutálně utýrat jezevčíka

V tu chvíli se otočila směrem ke kameramanovi a mocně na něj plivla. „Fuj, ať si chcípneš, ty rakovino jedna,“ proklela člena televizního štábu matka.

Mezitím pokračovalo projednávání případu muže z obce Obrnice na Mostecku. Podle státní zástupkyně se měl obžalovaný otec pokusit o sebevraždu a jako rukojmí si vzal svého tříměsíčního synka. Incidentu předcházela partnerská hádka. „Hrozil, že skočí i s dítětem. Jednak pokud se družka nevrátí do své domácnosti a zároveň poté, co příbuzní zavolali na pomoc policejní hlídku,“ popsala státní zástupkyně Klára Kubátová.

Obžalovaný svůj záměr prý nemyslel vážně. „Jak jsem kluka předal policii, tak jsem šel já sám k oknu a vyhrožoval jsem, že už toho mám dost a že skočím dolů. To jsem ale stejně nemyslel vážně,“ uvedl muž.

Muže se zastala i jeho družka a zároveň matka dítěte. „To není pravda, že si vzal kluka jako rukojmí,“ hájila svého partnera.

Podle zasahujícího policisty byl celý incident velice nebezpečný a muž se choval nevyzpytatelně. „Z mé zkušenosti bych řekl, že muž byl pod vlivem drog,“ nechal se slyšet strážce zákona. Obžalovaný otec následně přiznal požití pervitinu v den události.

Podle zjištění CNN Prima NEWS jde o zkušeného recidivistu. V rejstříku trestů mu nechybí vydírání, výtržnictví ani loupežné přepadení. Třináct trestních záznamů má i z Velké Británie. V případě odsouzení hrozí obžalovanému muži tentokrát až 12leté vězení. Hlavní líčení bude pokračovat v říjnu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Loupež jako z filmu – lupiči se k trezoru probourali stropem, ukazuje video. Odnesli si miliony

Tagy: