Řidič jel 17 kilometrů v protisměru a zavinil nehodu. Mířil prý na bleší trh do Trenčína

Jízda v protisměru

Minulý víkend došlo na rychlostní silnici nedaleko slovenského města Nitra ke kuriózní situaci. 65letý řidič Tibor jel svým autem 17 kilometrů v protisměru do Trenčína na bleší trhy. Jedno z vozidel se kvůli nezodpovědnému šoférovi vybouralo.

K vážné dopravní nehodě nedošlo jen zázrakem. Na kamerových záznamech je vidět auto, které se na rychlostní silnici R1 hnalo v protisměru. Že se desítky vozidel jedoucí ve správném směru autu vyhýbaly na poslední chvíli, řidiči Tiborovi moc starostí nedělalo.

„Blikali na mě, ale já myslel, že nemám zapnutá světla,“ popsal zmatený Tibor. Když si konečně uvědomil, že je něco špatně, stejně nezastavil. „No tak mohl jsem se otočit, ale chtěl jsem jet do Trenčína. Nehodu jsem nezpůsobil,“ hájil se, což ale není úplně pravda. Jeden z řidičů kvůli němu narazil do svodidel, a zničil si tak předek svého auta.

Když si Tibora všimla správa silnic a dálnic na jedné z kamer, ihned za ním poslala policii. Řidič však nehodlal zastavit ani poté, co ho k tomu vyzvali policisté. Tibor už přišel o řidičské oprávnění. O případném dalším trestu se teprve rozhodne.

Tagy: