Muž, který v trolejbusu obtěžoval ženu, řádil i v Pardubicích. Měl nařízenou ochrannou léčbu

Trolejbus Dopravního podniku města Pardubic

Muž obtěžoval ženy nejen v Hradci Králové

Před pár dny jsme informovali o muži, který obtěžuje ženy v královéhradecké hromadné dopravě. Reportér Martin Holek zjistil, že to nejen nebylo zdaleka poprvé, ale navíc se takto nevybíravě chová i v sousedních Pardubicích. Tam už ho policie obvinila z výtržnictví.

Cizí muž měl v MHD sexuálně obtěžovat ženu. Pasažér se na ni dle jejích slov natlačoval a ohmatával ji. Královehradečtí strážníci po muži pátrali a zadrželi ho. Policisté případ předali správnímu orgánu jako přestupek. Tam ovšem muž není žádným nováčkem.

„Odbor přestupků se touto osobou zabýval v několika případech už od roku 2012. Vždy byly tyto případy předány k přezkoumání na okresní státní zastupitelství. Aktuálně je na stole další případ, který kolegové z odboru přestupků zkoumají,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí královehradeckého magistrátu.

Muž už měl mít podle informací Krimi zpráv v minulosti nařízenou ochrannou léčbu. Ve svých sexuálně motivovaných atacích žen ale pokračuje. Vyšlo najevo, že stejně se měl chovat i v sousedních Pardubicích.

„Můžeme potvrdit, že 48letý muž byl v Pardubicích stíhán pro podezření z přečinu výtržnictví. Nicméně policie už ukončila řízení a věc postoupila státnímu zastupitelství,“ doplnila mluvčí policistů Pardubického kraje Dita Holečková. Pachatel je tedy už obviněný a o jeho trestu bude rozhodovat soud. Je možné, že v tomto případě kvůli stále se opakujícímu scénáři nařídí muži ústavní léčbu.

Tagy: