Řidič zabil na zastávce v Texasu osm lidí, teď ho obvinili. Nehoda si vyžádala i zraněné

Muž, který v neděli najel do lidí na zastávce autobusu ve městě Brownsville v americkém státě Texas a osm z nich zabil, byl obviněn z osmi případů neúmyslného zabití. S odvoláním na policii o tom v pondělí informovala agentura AP. Brownsville je pohraniční město a zastávka se nachází poblíž útulku pro migranty a bezdomovce.

Neštěstí se stalo v neděli ráno kolem 8:30 místního času (15:30 SELČ). Úřady se domnívají, že 34letý řidič George Alvarez ztratil kontrolu nad vozidlem poté, co projel na červenou, a najel do davu Venezuelanů před migračním centrem. Kromě osmi mrtvých je po nehodě 18 zraněných.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemné loučení s Šimonem, kterého našli utopeného v Labi. Bratr zveřejnil srdceryvný vzkaz

Zastávka městského autobusu je přes ulici od útulku a není označena. Nebyla tam žádná lavička a lidé, kteří čekali, seděli podél obrubníku. Většinu obětí tvoří muži z Venezuely.

Policejní šéf uvedl, že Alvarez byl obviněn z osmi případů neúmyslného zabití a deseti případů útoku smrtící zbraní. Úřady čekají na toxikologickou zprávu, aby zjistily, zda byl Alvarez pod vlivem alkoholu. Po nehodě byl převezen do nemocnice.

Ředitel útulku Victor Maldonado uvedl, že SUV najelo na obrubník, převrátilo se a pokračovalo v jízdě asi 60 metrů. Svědci zadrželi řidiče, který se snažil utéct, a drželi ho až do příjezdu policie, uvedl.

Útulek Ozanam je ve městě Brownsville jediný, kde se dá přenocovat. Stará se o tisíce migrantů propuštěných z federální vazby.

Brownsville je jedním z míst, kde se očekává příliv migrantů, až ve čtvrtek skončí omezení zavedená kvůli pandemii covidu. Ta umožňovala americkým úřadům rychle vracet do Mexika migranty z třetích zemí, aniž by tito lidé měli možnost v USA požádat o azyl.

V sobotu se v Texasu odehrálo ještě další neštěstí. Při střelbě v nákupním centru poblíž Dallasu zemřelo devět lidí, včetně střelce. Nejméně sedm dalších jich utrpělo zranění.

Tagy: