Muž se zákazem řízení ujížděl před policisty, kteří jeli k úplně jinému případu

Muž ujížděl policistům

S vysloveným zákazem řízení ujížděl policistům

Liberečtí policisté jeli se zapnutými majáky k dopravní nehodě, když jim jednadvacetiletý muž z Jablonce nad Nisou nedal možnost, aby ho předjeli. Začal policistům ujíždět a zběsilou jízdou ohrozil několik lidí. Policisté zjistili, že měl zákaz řízení, hrozí mu tak trest odnětí svobody až na dva roky. Policisté žádají svědky o pomoc.

Policisté libereckého dopravního inspektorátu vyrazili v pátek 13. listopadu krátce po 16. hodině k nahlášené dopravní nehodě. Když vyjížděli z kruhového objezdu na silnici I/14 do ulice Kunratická, Mercedes jedoucí ve stejném směru jim nedal možnost, aby ho předjeli. A to i přesto, že policejní vůz měl zapnuté majáky a sirénu. Řidič navíc začal před policejním vozem ujíždět.

Muži zákona tak předali informace o dopravní nehodě kolegům a zaměřili se na ujíždějící šedý Mercedes. „Nejen, že řidič silného vozu nerespektoval pokyny policistů k zastavení, dopravní značení nebo rychlostní limity, ale ohrozil také několik projíždějících řidičů a chodce,“ vysvětlil mluvčí libereckých policistů Vojtěch Robovský.

Měl platný zákaz řízení všech motorových vozidel

Podle něj zběsilá jízda muže v Mercedesu skončila až po téměř pěti kilometrech, kdy vjel na úzkou komunikaci ulice Na Zvonku a cestu mu zkřížil sanitní vůz. „Policisté zjistili, že mladý muž řídil vozidlo i přesto, že měl vyslovený platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Nyní mu tak v případě odsouzení hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dva roky,“ podotkl Robovský.

Zároveň policisté žádají nejen řidiče ohrožených vozidel, ale také chodce, okolo nichž podezřelý muž projížděl a které mohl ohrozit zejména v ulici Olbrachtova, aby se ozvali prostřednictvím linky 158, nebo se přihlásili přímo na služebně Obvodního oddělení Liberec-Vratislavice. „Veškeré takto získané informace mohou výraznou měrou dopomoci k objasnění prověřovaného trestného činu,“ dodal tiskový mluvčí.

Tagy: