S pistolí přepadl poštu na Českolipsku. Pošťačka vydala peníze, policisté lupiče hledají

Policisté pátrají po muži, který přepadl poštu v Horní Libchavě.

Přepadená pošta

Policisté pátrají po ozbrojeném pachateli, který přepadl poštu v Horní Libchavě na Českolipsku. S pistolí v ruce donutil ženu za přepážkou, aby mu vydala peníze. Ženě se naštěstí nic nestalo, policie ale varuje, že muž na útěku může být nebezpečný.

Bylo krátce po osmé ráno, když na poštu v Horní Libchavě dorazil muž, který požadoval peníze. Žádné zde ale uložené neměl. „Pod pohrůžkou krátké palné zbraně požadoval po pracovnici přepážky vydání hotovosti. Ta mu ji pod pohrůžkou násilí vydala,“ sdělil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Kolik peněz si pachatel odnesl, policisté neuvedli. Podle místních si však muž na větší obnos nepřišel. „Je to malá pošta. Tady nikdy moc peněz není. Jako bývalá pošťačka to vím,“ podotkla jedna z místních. Lidé z obce uvedli, že policisté po pachateli, který k poště zřejmě dorazil pěšky, pátrali. Z toho důvodu celé okolí propátrával vrtulník s termovizí, na místě byli i psovodi.

„Vrtulník tady lítal jako nepříčetný,“ popsal jeden z místních. Další potvrdil, že si nikdo nevšiml žádného auta, a tak pravděpodobně k poště došel pachatel pěšky. „Proto ho tady poté hledali, především po lesích,“ doplnil. Jiný místní pak policisty vybízel, aby se podívali různě do křoví. „Bylo to jen deset minut, nemohl být daleko,“ podotýkal.

Rozsáhlá pátrací akce ale úspěšná nebyla, policisté proto prosí případné svědky, aby volali linku 158. Kontaktovat můžete i redakci Krimi zpráv na e-mailu zpravy@iprima.cz.

„Jednalo se o muže, který byl vysoký zhruba 180 centimetrů, zavalitější postavy. Na sobě měl v době přepadení černý svetr a černou baseballovou čepici, pod rouškou u něj byly zřetelné vousy,“ popsal pachatele Robovský.

Policisté veřejnost varují, aby se pachatele, pokud ho poznají, rozhodně nesnažili sami zadržet. Může být nebezpečný.

Tagy: