Nešikovný zloděj ryb uváznul v bahně rybníka Novec. Zachránili ho hasiči na paddleboardu

Hasiče muže, který zapadl do bahna vypuštěného rybníka, zachraňovali na paddleboardu.

Hasiči zachraňovali muže uvízlého v bahně

Neobvyklý zásah při záchraně člověka si ve čtvrtek vpodvečer připsali hasiči na Klatovsku. V bahně vypuštěného a čerstvě vyloveného rybníka v Nalžovských Horách uváznul muž. Profesionálním hasičům se ho podařilo zachránit na paddleboardu. Na pomoc vzlétl i vrtulník, sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Zachráněný měl u sebe několik ryb, které zřejmě ukradl, případem se proto zabývá i policie, potvrdila mluvčí Barbora Šmaterová.

Z 31hektarového rybníka Novec u Nalžovských Hor vylovilo ve čtvrtek Klatovské rybářství přes 15 tun kaprů a pět tun dalších druhů ryb. Pro zbylé ryby se zřejmě večer vypravil i muž, uvízl ale v mazlavém rybničním bahně asi 150 metrů od břehu.

ČTĚTE TAKÉ: Zloděj s nožem v Brně tvrdě narazil. Rozzuřený zaměstnanec obchodu ho zahnal do ledové řeky

„Jelikož jsme si nebyli jisti, zda se k němu dostaneme dostatečně rychle, letěl na místo vrtulník s leteckým záchranářem. Ale protože kolegové z Horažďovické stanice jsou muži činu, vyrazili na ‚neexistující‘ vodní hladinu s paddleboardem, díky němuž se jim podařilo k muži dostat ještě dříve, než přiletěl vrtulník,“ popsal Poncar.

Když dorazil vrtulník, pilot pomohl místo zásahu nasvítit. Zbytek hasičů se postaral o rychlé vytažení paddleboardu se dvěma hasiči a zachráněným. „Následovalo odbahnění a vysušení lidí i vybavení. Muže si ke kontrole zdravotního stavu převzala záchranná služba,“ dodal Poncar, podle kterého měl muž u sebe několik ryb.

Zachráněný muž při dechové zkoušce nadýchal přes 0,7 promile alkoholu v krvi. „Případ evidujeme jako přestupek proti majetku a zabývají se jím kolegové z obvodního oddělení Horažďovice,“ dodala policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hasiči se v Ostravě ponořili do výkalů, a to doslova. Nacvičovali ponor do znečištěných vod

Tagy: