Muž se chtěl vykoupat v rozbouřené Vltavě v Praze. Proud ho nesl kilometry ke Karlovu mostu

Policisté prošetřují mrtvé tělo ve Vltavě.

Pavlína Fabiánová sleduje aktuální situaci na pražské Náplavce

Vytahovat muže z rozbouřené Vltavy museli policisté a hasiči v Praze. V neděli ráno se totiž rozhodl vykoupat. Do vody skočil na Smíchově, silný proud ho odnesl až ke Karlovu mostu, kde se muž chytil rákosí a vyčkal na záchranu. Záchranáři si ho poté převzali na Kampě. Policie o tom informovala na síti X. Záchrannou akci popsal ve vysílání CNN Prima NEWS mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Muž zaměstnal svým nezodpovědným činem policii i strážníky v sedm hodin ráno v neděli. V tu dobu se totiž rozhodl jít si zaplavat do rozbouřené Vltavy, jež se v sobotu kvůli silným dešťům vylila z břehů a zaplavila i náplavku.

ČTĚTE TAKÉ: Povodně změnily obce v Česku k nepoznání. Hladiny během těžké noci rostly, kde je nejhůře?

„Do řeky skočil na Smíchově, proud ho odnesl asi dva kilometry až ke Karlovu mostu, kde se zachytil rákosí,“ popsali situaci policisté v příspěvku na síti X.

Odtud ho vytáhli členové hasičského sboru. Promočeného muže převezli následně na nedalekou Kampu, kde si ho převzali do péče záchranáři.

Incident popsal ve vysílání CNN Prima NEWS i mluvčí hasičů Kavka. „Hlídka městské policie zahlédla muže u Palackého náměstí, proud ho unesl až k Lužickému semináři za Karlův most, kde jsme ho museli vytáhnout z vody. Bylo to nebezpečné nejen pro něj, ale i pro členy hasičského sboru,“ poznamenal mluvčí.

„Muž nebyl schopný mluvit. Mám informaci, že měl na sobě jen plavky či spodní prádlo,“ dodal Kavka a opětovně apeloval na obyvatele, aby se nepřibližovali k rozvodněným tokům.

Rakušan: Záchranný systém má plné ruce práce

Aby lidé zbytečně nezaměstnávali hasiče, vyzval také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Složky IZS mají plné ruce práce i bez těch, kdo riskují úplně zbytečně. Pokud hasiče, policisty nebo záchranáře zaměstnáte vlastním ‚furiantstvím‘, budou zoufale chybět jinde,“ uvedl v příspěvku na síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Při záplavách pomáhají i vězni. Díky nim máme stovky pytlů s pískem, říká hejtmanka Pecková

Tagy: