Rozzuřený muž propíchl policistům gumy. Záškodníka zastavil výskokem z auta voják

Svůj nesouhlas s policií o víkendu vyjádřil 44letý muž v Bílovicích nad Svitavou svéráznou formou. Zaparkovanému policejnímu vozu nožem propíchl dvě pneumatiky. Po svém činu začal ujíždět na kole. Záškodníka zadržel až voják, který jej z bicyklu strhl.

Policisté o víkendu řešili nedaleko místní restaurace porušování nařízení. Skupina lidí na veřejnosti popíjela alkohol a shlukovala se ve velkém počtu. Policejní kontrola se však nelíbila 44letému muži, který se k situaci přichomýtl.

Svůj nesouhlas vyjádřil tím, že poškodil služební vůz policie. Nožem propíchl dvě pneumatiky. „Jeho akce si však povšiml voják, který vykonával službu v hlídce společně s policisty. Záškodník na nic nečekal, nasedl na své kolo a z místa začal prchat,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Okamžitě začalo pronásledování výtržníka, které značně zkomplikoval právě poškozený policejní vůz. K dopadení muže nakonec výrazně pomohl člen lesní stráže, který spolu s vojákem z hlídky nasedl do svého vozu a začal muže v lese pronásledovat.

„Pachateli, ujíždějícímu na horském kole, se ani přes výzvy zastavovat nechtělo,“ pokračoval Chaloupka. Voják, který je zároveň instruktorem se speciálním výcvikem, však využil situace. „Když jeli v blízkosti pronásledovaného, vyskočil z dveří vozu, doběhl jej a strhl z kola,“ dodal mluvčí.

Výtržník si svou nerozvážnou akcí zadělal na značné problémy. Za násilí proti orgánu veřejné moci mu totiž hrozí trest od šesti měsíců do pěti let za mřížemi.

Tagy: