Řidiče museli vystříhat, oživovali ho marně. Na Českolipsku mu nedal přednost sypač

Sypač na Českolipsku se srazil s osobním autem.

Nehoda na Českolipsku

Na silnici I/9 u Sosnové na Českolipsku zemřel v pondělí ráno senior za volantem osobního auta. Narazil do sypače, který vjížděl z vedlejší silnice a nedal mu přednost. Muž na místě svým zraněním podlehl, řekla ČTK českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. Kvůli nehodě byla na několik hodin uzavřena silnice I/9 u Sosnové.

„Kolem šesté hodiny ráno se na křižovatce silnic I/9 a místní komunikace v Sosnové u autodromu střetlo osobní vozidlo Nissan s posypovým vozem s radlicí. Z vyšetřování na místě vyplynulo, že Nissan jel po hlavní silnici od České Lípy na Zahrádky a sypač přijíždějící po vedlejší komunikaci zprava mu v křižovatce nedal přednost,“ popsala nehodu českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková. Zaklíněného řidiče museli z osobního vozu vyprostit hasiči, záchranáři už mu nedokázali pomoci.

Řidič posypového vozu se hájí tím, že osobní auto neviděl. „Rozhlédl jsem se, než jsem vjel do křižovatky. To auto nebylo vidět, nesvítilo. Je tu jeden svědek, který mi to potvrdí,“ sdělil řidič sypače po nehodě reportérovi CNN Prima NEWS.

V Libereckém kraji v noci z neděle na pondělí nasněžilo, hlavní tahy jsou však většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, místy zejména ve vyšších polohách mohou ležet zbytky rozbředlého sněhu. Teploty klesají k nule a místy se objevují mlhy, silničáři proto doporučují opatrnost.

Sníh leží hlavně na silnicích třetích tříd a v horských oblastech. Uzavřená proto zatím zůstává pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, která se nesolí, ale udržuje jen inertním posypem. Řidiči kamionů musí po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

V pondělí mrzlo na většině území kraje, teploty klesaly k minus dvěma až minus čtyřem stupňům Celsia. Přes den by měly podle předpovědi meteorologů teploty v kraji vystoupat maximálně ke dvěma stupňům nad nulou, na horách bude mrznout po celý den. Místy se mohou i přes den objevovat sněhové přeháňky nebo občasné sněžení, zvláště na horách a na severu. Odpoledne se bude ochlazovat.

Tagy: