Muž v Břeclavi zaútočil na expřítelkyni paličkou na maso. Dostal 18 let vězení

Krajský soud v Brně

Za pokus o vraždu paličkou na maso dostal muž 18 let vězení

Osmnáct let za mřížemi by si měl odsedět agresor, který zaútočil paličkou na maso a nožem na svou známou. Incident se odehrál loni v Břeclavi. Žena utrpěla vážná poranění a jen díky rychlé lékařské pomoci přežila. Motivem brutálního útoku prý byly peníze.

Dlouhodobé neshody bývalých partnerů, jednapadesátiletého muže a osmašedesátileté ženy, vyvrcholily loni v srpnu. Podle státního zástupce zaútočil agresor při vzájemné hádce a následné šarvátce na svou oběť paličkou na maso a kuchyňským nožem.

ČTĚTE TAKÉ: Slovák dával manželce tajně pervitin. Chtěl s ní mít víc sexu, místo toho skončil ve vazbě

„Údajně chtěl peníze a ona mu je samozřejmě nechtěla dát. Chodila do práce, zatímco on dělal s prominutím ho*no.  Oni už se tady rvali pod oknem, ona byla celá pořezaná, mně to připadlo, jako kdyby byla už podříznutá pod krkem,“ uvedl pro CNN Prima NEWS loni v srpnu jeden ze sousedů.

Ženin expartner se snažil z místa incidentu zmizet i s bankovní kartou své oběti. Když se následně snažil z bankomatu vybrat peníze, chytila ho policie.

„Obžaloba byla postavená primárně na výpovědi poškozené, která měla obrovské štěstí, že celý útok přežila. Podle všeho šlo o majetkový prospěch, byl to z jeho úhlu pohledu snadný zdroj získání peněz,“ sdělil státní zástupce Petr Bejšovec.

Za pokus o vraždu poslal Krajský soud v Brně muže s pestrou kriminální minulostí na osmnáct let do vězení se zvýšenou ostrahou. Podle trestního senátu je agresor mimořádně nebezpečný. Brutální útok si prý předem promyslel.

Rozsudek ještě není pravomocný. Obě strany si totiž ještě v soudní síni ponechaly lhůtu pro případné odvolání.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Pětiletou dívku utopil „z legrace“. Byl jsem v zenu, usmíval se francouzský mladík před soudem

Tagy:
Krimi zprávy útok soud pokus o vraždu krimi napadení Jihomoravský kraj Břeclav palička na maso bývalý partneři Krajský soud v brně