Brutální útok v České Lípě: Muž zbil řidiče autobusu do bezvědomí. Rozsypal se mu nákup

Policisté v České Lípě pátrají po muži, který napadl a zranil řidiče autobusu MHD.

Napadený řidič autobusu

Policisté v České Lípě pátrají po muži, který napadl a zranil řidiče autobusu MHD. Důvodem jeho vzteku měl být rozsypaný nákup poté, co autobus prudce zabrzdil. Řidič skončil v bezvědomí na chodníku. Zatímco další cestující mu poskytovali první pomoc, agresor z místa utekl.

Na začátku byla běžná dopravní situace. Řidič autobusu musel zareagovat na auto, které před ním náhle zabrzdilo. Šlápl na brzdu také. S cestujícími to trhlo. Muži, který cestoval v zadní části autobusu se ženou a dvěma dětmi, se rozsypal nákup. To spustilo podle svědků vlnu nadávek. „Začal agresivně slovně útočit na pana řidiče, který se k tomu absolutně nevyjadřoval,“ popisuje Soňa Růžičková, jedna z cestujících.

Hněv mladého muže neopustil ani poté, co vystoupil z autobusu na zastávce v Moskevské ulici. Přešel k předním dveřím, cosi na řidiče zakřičel a hodil po něm poloprázdnou plechovku s energetickým nápojem.

Míra trpělivosti řidiče Jana Hanka v tu chvíli přetekla. „Tak jsem za ním vyběhl, jestli je normální, co dělá. Šel ke mě a pak už si nic nepamatuji,“ snaží se rozpomenout řidič, kterého právě propustili z nemocnice. Na temeni hlavy má patrnou čerstvě zhojenou krvavou ránu.

Řidiči pomohli ostatní cestující

Soňa Růžičková si naopak všechno pamatuje velmi živě. „Muž nepřipraveného pana řidiče udeřil pěstí. Ten spadl na chodník, udeřil se do hlavy a upadl do bezvědomí,“ říká svědkyně, která pracuje jako ošetřovatelka v místní nemocnici.

Věděla, co má dělat. „Začala jsem poskytovat první pomoc spolu s dalšími lidmi, co tam byli. Pán se chvílemi probíral, chvílemi zase upadal do bezvědomí. Hlavně jsem se snažila, aby měl průchodné dýchací cesty,“ vysvětluje žena a děkuje všem, kteří se na pomoci podíleli. Skvrna od krve je dosud na chodníku zastávky patrná.

Agresor mezitím utekl. Z místa odešla i jeho partnerka se dvěma dětmi. Po muži teď pátrá policie. „Incident prověřujeme a o jeho právní kvalifikaci rozhodneme, až vyslechneme napadeného řidiče a obdržíme lékařskou zprávu o jeho zdravotním stavu,“ uvedla Ivana Baláková, mluvčí českolipské policie.

Co šofér vzkázal agresorovi?

„Kdybych mohl, tak bych mu vzkázal, že tohle se nedělá. Vždycky to jde řešit slušně, nemusí se hned ohánět pěstmi a někoho mlátit. Vždyť jsem mu nic neudělal,“ říká napadený řidič na adresu útočníka.

Podle informací CNN Prima NEWS už má policie pachatele vytipovaného. Čeká se, zda ho pozná napadený i svědci.

Dopravní podnik se zatím na napadení řidiče nijak reagovat nechystá. „Zatím je to naprosto výjimečný případ. S takovou mírou agrese se naši řidiči obvykle nesetkávají,“ tvrdí Karel Bistula z českolipské pobočky firmy BusLine.

Tagy: