Muž v Pardubicích jezdil deset let bez řidičského průkazu. Málem naboural do policistů

Muž jezdil 10 let bez řidičáku

Zhruba deset let řídil muž v Pardubicích auto bez řidičského oprávnění. Zřejmě mu to vůbec nevadilo. Tedy až do chvíle, kdy koncem října nedal přednost služebnímu autu strážníků, do kterého málem naboural. Teď může počítat s vysokou pokutou.

Událost se odehrála na rušné křižovatce v centru Pardubic a zachytil ji městský kamerový systém. Na něm je vidět, jak šedé osobní auto přijíždějící do křižovatky nedalo přednost protijedoucímu vozu městské policie. „Při odbočování řidič málem narazil do protijedoucího vozidla strážníků,“ popsala mluvčí Městské policie Pardubice Lucie Klementová.

Strážníci se hned rozjeli za hříšníkem, kterého po několika desítkách metrů zastavili, aby ho prověřili a přestupek s ním vyřešili. Čekalo je ale překvapení. „Řidič byl vyzván k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Na to hlídce sdělil, že držitelem platného oprávnění není už zhruba 10 let,“ upřesnila mluvčí s tím, že to potvrdila i lustrace muže v centrálním registru řidičů.

Muž si totiž poté, co mu před lety vypršel zákaz řízení, řidičský průkaz neobnovil a jezdil bez něj. Snad jedinou dobrou zprávou bylo, že dechová zkouška byla negativní. Test na drogy ale řidič odmítl. Případ si převzala Policie ČR, která věc posoudí zřejmě jako přestupek, za nějž hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Tagy: