Dramatické záběry z Hradce Králové: Muž ve vlaku vytáhl zbraň, zasahovali policisté se štíty

Cestující ve vlaku vytáhl zbraň.

Cestující ve vlaku vytáhl zbraň

K velmi neobvyklému případu museli vyrážet policisté z Královehradeckého kraje. Muž cestující v jednom z tamních vlaků vytáhl během jízdy zbraň na ostatní pasažéry. Na místo okamžitě vyjely všechny policejní hlídky. Agresora zpacifikovaly za pomoci balistických štítů.

Operační důstojník dostal hlášení o muži, který ve vlaku manipuloval se zbraní v ruce, v sobotu ráno po 8. hodině. Nejbližší stanice byla nádraží v Hradci Králové. Na místo okamžitě vyjely všechny policejní hlídky. Jelikož však policisté nevěděli, jakou zbraň měl muž v ruce a co s ní měl v plánu, museli jednat opatrně.

„Během deseti minut policisté z pohotovostního a eskortního oddělení muže za pomocí balistických štítů a donucovacích prostředků zpacifikovali,“ informovala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Zbraň u muže policisté opravdu našli, zabavili ji a poslali na odbornou expertizu. „Kriminalistický technik zbraň zajistil. Podle předběžného zjištění by se mělo jednat o plynovou pistoli,“ upřesnila Konečná.

Podle prodejce zbraní Aleše Hojného je občas těžké odlišit skutečnou zbraň od té plynové. „Výrobci to dneska dělají tak, že všechno vypadá v podstatě věrohodně a jedná se o kopie skutečných zbraní, na první pohled k nerozeznání,“ uvedl Hojný. Byť šlo zřejmě o plynovou pistoli, její majitelé ji podle zákona nesmí nosit viditelně. Muž z vlaku tak bude mít co vysvětlovat u přestupkového řízení.

Tagy: