Hrůzný útok v Děčíně: Mladík obviněný ze zákeřného pobodání matky skončil ve vazbě

Soud v pátek poslal do vazby muže obviněného z pobodání své matky v Děčíně. „Důvodem je obava, že by obviněný uprchl nebo se skrýval před trestním stíháním, a také nebezpečí, že bude trestnou činnost opakovat, případně trestný čin dokoná. Soud proto mému návrhu na vzetí do vazby vyhověl,“ řekl státní zástupce Vojtěch Kallai.

Samotný obviněný se k případu vyjadřovat nechtěl. „Nebudu nic komentovat,“ odvětil štábu CNN Prima NEWS. Incident se stal ve středu ráno v bytovém domě v Děčíně, kde 25letý syn se svou 42letou matkou bydlí.

„Zrovna si dělala kafe, když k ní přišel zezadu s nožem. Dvakrát ji bodl mezi klíční kost, potom ji řízl přes ucho a přes tvář a měl ji bodnout nožem i do hlavy,“ uvedl pro CNN Prima NEWS svědek, který je obeznámený s případem. Žena utrpěla bodná a řezná zranění a skončila v nemocnici. V současnosti je podle zdravotníků mimo ohrožení života.

Po útoku muž podle policie z bytu utekl. „Na místo ihned vyrazil výjezd krajských kriminalistů a po pachateli bylo vyhlášeno pátrání. V krátké době byl útočník policejním psovodem vypátrán,“ informovala mluvčí krajských policistů Veronika Hyšplerová.

Obviněnému muži za pokus o vraždu v případě prokázání viny hrozí až 18 let vězení. Motiv jeho útoku zatím není známý, podle svědků ale za ním mohlo stát i psychické onemocnění podobné schizofrenii. „Když se v prosinci 2021 vrátil z léčebny, přestal brát léky. Nedokázali jsme ho donutit, aby si je vzal,“ řekl jeden ze svědků.

Mladý muž si prý často myslel, že mu chce jeho rodina ublížit a zřejmě trpěl i bludy. Pokud by znalci jeho psychické onemocnění potvrdili, státní zástupce by trestní stíhání mohl i zastavit. Muž by následně skončil znovu v psychiatrické nemocnici.

Tagy: