Volal v bytě o pomoc. Když dorazili policisté, našli recidivistu a varnu drog

Výroba drog

Muž volal o pomoc. Když dorazili policisté, našli u něj varnu a pervitin

Pražští policisté mají za sebou nečekaný úlovek. V ranních hodinách vyjížděli do jednoho z bytů na Žižkově, ze kterého se ozývalo mužské volání o pomoc. Když dorazili na místo, byt nikdo neotevíral. Ve chvíli, kdy se do něj dostali, ocitli se uprostřed drogového doupěte. Zadrželi trestaného recidivistu a větší množství drog.

Na hlasité volání zareagovali sousedé a na místo zavolali policii. Ta se pokusila do bytu dostat, ale nikdo neotevíral. „Z obavy, že se v něm nachází osoby v ohrožení života, provedli jsme spolu s hasiči vstup pomocí plošiny přes otevřené balkonové dveře,“ informovali kriminalisté.

Když se dostali dovnitř bytu, nestačili se divit. Překvapil je silný zápach chemikálií, navíc se v místnosti nacházeli věci na výrobu drog. Jednalo se o kompletní varnu. Kromě toho objevili přes 250 gramů čerstvě vyrobeného pervitinu, heroin a další zakázané látky.

„Z tohoto důvodu byl osmadvacetiletý recidivista, který byl za poslední roky za obdobnou majetkovou trestnou činnost již odsouzen, převezen na policejní služebnu. V současné chvíli je obviněný ze spáchání trestného činu držení a výroba drog, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ upřesnila mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Na rozhodnutí soudu si obviněný počká ve vazební věznici.

Tagy: