Drama v Budějovicích: Trolejbus málem přejel muže. Řidič pak zraněnému nepomohl, tvrdí svědci

Za naprosto bezohledné označují svědci chování řidiče českobudějovické MHD směrem k muži, který při vystupování z trolejbusu upadl a ošklivě se poranil. Řidič mu podle svědků odmítl pomoci. Dopravní podnik ale svého zaměstnance brání. Případem už se zabývají policisté.

„Autobusák ho odsunul, aby ho nepřejel a jede do p*či, ty v*le,“ říká ve videu muž, který celý incident zachytil. Muž na zastávce Máj –⁠ Antonína Barcala v Českých Budějovicích měl z autobusu vypadnout v pátek odpoledne krátce před druhou hodinou.

K TÉMATU: Jsou jen dvě pohlaví, prohlásil student a škola ho vyloučila. Po návratu ho zatkla policie

Podle svědka, který nechce mluvit před kamerou, řidič trolejbusu málem přejel cestujícímu nohy.  „Řidič se málem rozjel, kdyby na něj nezařval cestující. Pak se řidič přišel na něj podívat, odtáhl mu nohy, nezavolal záchranku a odjel,“ popsal svědek.

Cestující přitom mohl být vážně zraněný. Po zakopnutí si totiž podle fotek z místa rozbil hlavu. Dopravní podnik ale šoféra brání. Záchranáře prý volal za jízdy. „Máme informace o tom, že poté, co zjistil, že došlo k pádu osoby vedle trolejbusu, tak z kabiny instalované vysílačky přivolal záchranné služby skrze dispečera,“ sdělila mluvčí Dopravního podniku České Budějovice Barbora Fišer.

Muž měl být opilý

Ve volání záchranářů byla ale jedna z kolemjdoucích rychlejší. Při krvácení může jít mnohdy i o vteřiny. Případ má podle dopravního podniku už v hledáčku také policie. A všichni mají zájem na tom, aby se našlo co nejvíc svědků.

„Pokud na místě byli svědci, kteří situaci viděli, apelujeme na ně, aby se obrátili na policii a podali jí svědectví. My jako dopravní podnik následně budeme s policií ve spolupráci,“ dodala mluvčí. Svou roli zřejmě sehrál i fakt, že poraněný muž měl být podle spolucestujících opilý.

Tagy:
policie hlava České Budějovice krimi záchranáři trolejbus Česko dopravní společnost doprava raněný Antonín Barcal