Vražda a sebevražda u Vrcova: Byl to pošuk, řekl místní o útočníkovi. Co činu předcházelo?

Jihočeští kriminalisté už mají výsledky pitvy muže a ženy, kteří zemřeli ve čtvrtek ve Vrcově u Borovan na Českobudějovicku.

Vražda a sebevražda na jihu

Jihočeští kriminalisté už mají výsledky pitvy muže a ženy, kteří zemřeli ve čtvrtek ve Vrcově u Borovan na Českobudějovicku. Ty potvrdily původní verzi vyšetřovatelů, že se jednalo o vraždu a následnou sebevraždu. Co ale činu předcházelo, zůstává i nadále záhadou.

Rodinná tragédie, která skončila smrtí dvou lidí, už zná pachatele. Pitva totiž v pondělí potvrdila, že muž nejdříve usmrtil svou manželku a poté sám sebe. „Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Z činu je podezřelý muž středního věku, který následně po činu spáchal sebevraždu,“ popsal tiskový mluvčí jihočeské policie Miroslav Šupík.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Manželce vyhrožoval zapálením auta či domu, pak ji ubodal. Oběť jsem já, hájil se u soudu

Žádné bližší informace ale vyšetřovatelé s ohledem na rodinu sdělit nechtějí. Místo činu připomíná už jen policejní páska na dveřích a dvě zasněžená auta před domem. „On měl bezpečnostní agenturu. Já jsem s nim mluvil akorát jednou. On byl trošku pošuk,“ řekl jeden z obyvatel Vrcova u Borovan.

Do Vrcova u Borovan na Českobudějovicku vyráželi vyšetřovatelé ve čtvrtek večer. Před jednou z chat u lesa ležela dvě bezvládná těla. Už ve čtvrtek se redakci CNN Prima NEWS podařilo zjistit, že se jednalo o manželský pár, který měl žít v chatě přestavěné k celoročnímu obývání. Co konkrétně smrti manželů předcházelo, není jasné. Policisté s největší pravděpodobností případ odloží. Pachatel totiž spáchal sebevraždu, a tím pádem není koho stíhat.

Podobný případ vyšetřovali kriminalisté na konci září i ve Frymburku na Českokrumlovsku. V bytě tehdy našli dva mrtvé. Také muže a ženu. „Policisté pracují s verzí, že mezi mužem a ženou pravděpodobně došlo k rozepři a následně k vraždě a sebevraždě,“ uvedla tehdy mluvčí jihočeské policie Lenka Pokorná. „Víme, že lidi byli v pohodě. Nechápeme, že k něčemu takovému došlo. Odpoledne prý byli ještě na zahrádce a večer se to mělo stát,“ uvedla obyvatelka Frymburku. Okolnosti i tohoto činu zůstanou dál záhadou. Stejně jako v aktuálním případě z Vrcova nemají vyšetřovatelé koho stíhat.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111.

Tagy:
smrt vražda sebevražda manželé krimi okres České Budějovice okres Český Krumlov Borovany Frymburk