Dojemná scéna se změnila v tragédii: Muž zachraňoval káčátka, zemřel před očima svých dětí

Potlesk ostatních řidičů si vysloužil muž, který se v Kalifornii snažil pomoct kachně s káčátky přejít rušnou křižovatku. Dojemná scéna se ale proměnila v tragédii, jíž sledovaly i jeho zděšené děti. Muže totiž vzápětí přejelo auto a následkům srážky podlehl.

Ve čtvrtek večer zastavil jeden z řidičů své auto uprostřed silnice v Rocklinu v Kalifornii, aby pomohl kachně s káčátky překročit rušnou křižovatku. Sám při tom ale zemřel, informovala stanice CBS.

ČTĚTE TAKÉ: Svatební den se změnil v tragédii. Auto v Sikenici smetlo čtyři seniory, nehodu popsali svědci

Záchrannou akci vyfotil na mobil dvanáctiletý William, který později v rozhovoru pro televizi KCRA sdělil, že si muž vysloužil obdiv všech přítomných. „Vystoupil z auta a zahnal káčátka. Všichni mu tleskali, protože byl opravdu milý,“ řekl William. „Moje máma stáhla okénko a řekli jsme mu: ‚Dobrá práce, dobrá práce,‘“ dodal.

Jenže ne všichni si mužova počínání všimli. Místem projížděla mladá řidička a zachránce káčátek srazila. „Přijeli záchranáři, muž však na místě zemřel,“ uvedla rocklinská policie, která případ šetří. Nepřepokládá ale, že by byl kdokoliv obviněn.

„Neviděl jsem, jak ho auto srazilo. Pamatuji si pouze zvuk a pak jsem viděl, jak letí přes křižovatku,“ řekl William. „Jeho boty a jedna z ponožek byly přímo před naším vozidlem,“ dodal. Celý incident se odehrál před očima mužových dětí, které na svého otce čekaly v autě.

Na místě tragické události vznikl dočasný památník na počest zesnulého. Květiny a gumové kachny na ně přidal i dvanáctiletý Jude, který sám byl svědkem tragédie. „Měli bychom mu projevit úctu, protože byl opravdu milý a potom se mu stalo něco tak hrozného,“ zdůraznil.

Tagy: