Muže zadržela policie za položení květin na hrob snoubenky. Zatykač podepsal její otec

Květináč na hrobě snoubenky, kvůli kterému byl Winchester Hagans zatčen

Muže zatkli za položení květin na hrob snoubenky

Muž z americké Alabamy byl zatčen za položení květin na hrob své zemřelé snoubenky. Úřady ho viní ze znečišťování. Umístěním květináče na hřbitov totiž porušil městskou vyhlášku. Bizarní na celé situaci je i fakt, že zatykač podepsal otec mrtvé ženy.

Jedenatřicetiletý Winchester Hagans přišel o svoji snoubenku při tragické autonehodě v lednu loňského roku. O pět let mladší Hannah Fordová zemřela jen měsíc poté, co ji požádal o ruku. Lásku svého života tak chtěl muž pravidelně uctívat květinami, jenže narazil na nečekaný problém, který vedl až k jeho zatčení.

Hannah totiž dle Winchesterových slov neměla v oblibě řezané kytky z květinářství. Proto se rozhodl vyrobit květináč, do kterého dal její nejoblíbenější květiny. Nádobu vyzdobenou společnými fotkami pak umístil na její hrob. Jenže to se někomu nezamlouvalo. „Někdo je pokaždé zničí,“ napsal Hagans podle webu Daily Mail loni v létě na sociální síť s tím, že květiny někdo odstranil už čtyřikrát. „Ale pokaždé zasadím další,“ dodal.

Se svým problémem se obrátil také na úřad města Auburn. Umístění květináče na hrob totiž přísně vzato porušovalo městské nařízení. „Řekli mi, že jim to nevadí, pokud někdo z rodiny nepožádá o odstranění,“ uvedl Winchester pro stanici WTVM.

Minulý měsíc se ale odehrála šokující událost. „Přišel policista a řekl: ,Hej, pane Hagensi, mohl byste vystoupit z auta? Je na vás vydán zatykač.‘ Odpověděl jsem, že to není možné,“ popsal Winchester, který byl přesvědčen, že se jedná o omyl. Ale nejednalo. Byl zatčen kvůli „znečišťování“, v tomto případě položení květináče na hrob. Později se dozvěděl, že zatykač podepsal otec jeho zemřelé snoubenky Tom Ford. Dle Haganse ho ale před zatčením kvůli kytkám na hrobu vůbec nekontaktoval. Ford na žádosti médií o vyjádření dosud nereagoval. Stejně tak auburnská policie.

Zakázaná je i urna

I přes zatčení ale Winchester svého kroku nelituje. „I když je mrtvá, slíbil jsem jí, že už jí nikdy nedám řezané květiny. Byla to moje životní láska a chtěl jsem s ní strávit zbytek svého života,“ vysvětlil a dodal, že kdyby měl vyrobit tisíce květináčů, tak to udělá.

Město Auburn má velice specifická pravidla ohledně venkovních předmětů umístěných na hřbitově. Na jeho pozemku včetně hrobů se například nesmí vyskytovat pohovky, urny, krabice, mušle, hračky a další podobné předměty.

Tagy: