Rodiče si vzali tajemství do hrobu, sestry o sobě 70 let nevěděly. Potkaly se díky náhodě

Sestry Harriet a Linda o sobě 70 let nevěděly. Teď se poprvé setkaly

Po 73 letech se poprvé setkaly dvě sestry žijící v různých částech Spojených států. To, že mají sourozence, se obě dozvěděly teprve nedávno. A rozhodly se rychle uspořádat setkání.

Už za pár minut se Linda Hoffmanová poprvé v životě uvidí svou starší sestrou. Setkání předcházely téměř dva roky příprav. „Budu mít co dělat, abych se na ni nerozběhla, až ji uvidím. Dostala jsem od Harriet zprávu, ve které stálo, že si myslí, že jsme příbuzné,“ popisuje Linda.

Ztracené sestry se o sobě dozvěděly naprostou náhodou, když se obě zaregistrovaly na webových stránkách Ancestry.com. Harriet Carterovou totiž její biologičtí rodiče dali hned po narození k adopci, bylo jim tehdy 18 let. Rodiče sester zemřeli již před řadou let a své tajemství si vzali s sebou do hrobu.

Od chvíle, kdy se o sobě dozvěděly, si Linda a Harriet téměř každý den volají. Kvůli pandemii se ale mohly setkat až nyní. A shledání to bylo opravdu dojemné. Realita předčila očekávání. „Vypadáš jako já. Vypadáš úplně jako moje máma, je to neuvěřitelné. Tvoje máma. Naše máma… Nemůžu na tebe přestat zírat,“ neskrývala Linda nadšení. Krátký výlet do minulosti si sestry udělaly rovnou na letišti, kde si společně prohlížely fotky. „Když člověk na všech těch fotkách vidí tu lásku, blízkost, porozumění... Teď, když jsem už starší, je to obzvlášť důležité,“ popsala Harriet.

Našly jsme se v pravý čas

Právě Harriet, které je 76 let, po příjezdu k Lindě domů čekal na uvítanou speciální pokoj s vánoční výzdobou. Sestry nelpí na společném čase, který jim nebyl dopřán. Místo toho si užívají čas, který jim zbývá. „Myslím, že jsme se našly přesně když jsme měly,“ myslí si Linda. „Všechno se stejně děje přesně tehdy, kdy se to stát má,“ souhlasila Harriet.

Šťastné shledání si sestry nemohly vynachválit a určitě se nevidí naposledy.

Tagy: