Mým cílem je pravda. Nikdy jsem žádnou ženu neuhodil, vypovídal Depp emotivně před soudem

V USA se Depp soudí kvůli komentáři Heardové publikovaném v roce 2018 deníkem The Washington Post

Spor mezi Deppem a jeho exmanželkou pokračuje

Jeden den jste Popelka, druhý náhle Quasimodo. I to zaznělo z úst herce Johnnyho Deppa, který v úterý předstoupil před soud ve Fairfaxu ve Virginii. Okomentoval tím svůj kariérní sestup, který přišel poté, co ho exmanželka Amber Heardová obvinila z domácího násilí. Herec také sdělil, že k útokům nedošlo a jeho cílem je dostát pravdy. Celý proslov zveřejnila americká zpravodajská agentura CNN.

Ve zhruba tříhodinové výpovědi, která bude pokračovat ve středu, hvězdný herec podrobně hovořil o obvinění Heardové z domácího násilí, o jeho minulosti spojené s užíváním návykových látek i o jejich toxickém vztahu, píše CNN.

Celý proces začal asi šest let poté, co se Depp a Heardová rozvedli. „Mým cílem je pravda,“ řekl Depp na začátku své řeči. Heardová tvrdí, že ji „miláček“ Hollywoodu pohmoždil obličej poté, co po ní v jejich losangeleském domě hodil telefon. Depp toto obvinění popřel a z žádného trestného činu obviněn nebyl.

Známá tvář násilí

Herec ve své výpovědi ale připustil, že se s Heardovou během jejich vztahu skutečně hádali. „Nikdy jsem sám nedospěl k tomu, že bych slečnu Heardovou jakkoli udeřil, stejně jako jsem nikdy v životě neuhodil žádnou jinou ženu,“ zdůraznil. V USA se Depp soudí kvůli komentáři jeho bývalé z roku 2018 publikovaném deníkem The Washington Post, v němž se texaská herečka označuje za „veřejně známou tvář domácího násilí“.

Depp popsal u soudu mimo jiné bouřlivý vztah svých rodičů i slovní a fyzické týrání, kterému byl on i jeho sourozenci vystaveni. Tvrdil také, že první zkušenost s užíváním návykových látek získal, když mu bylo asi 11 let. Tehdy bral matčiny prášky na předpis, aby unikl chaosu a tomu, co prožívali.

Světově známý herec rovněž uvedl, že kvůli bývalé manželce má nyní finanční problémy. „Jeden den jste takříkajíc Popelka a pak jste za 0,6 sekund Quasimodo,“ popsal, jak se jeho kariéra změnila poté, co byl obviněn ze zneužívání. „Nezasloužil jsem si to a nezasloužily si to ani moje děti. A ani lidé, kteří mi celé ty roky věřili,“ dodal.

Soudní proces začal minulý týden a filmový Střihoruký Edward v úterý uvedl, že jeho svědectví bylo „první příležitostí, kdy měl možnost o tomto případu promluvit v plném rozsahu“. Depp a Heardová se seznámili při natáčení filmu Rumový deník v roce 2009, v roce 2015 se vzali a pak se několik měsíců zmítali ve sporném rozchodu, kdy se obě strany obviňovaly ze špatného chování.

Tagy: