Rodina ukázala Belmonda tak, jak ho fanoušci neznali. Sdílela dosud nezveřejněné fotky

Na sociálních sítích se objevily soukromé fotky Jeana-Paula Belmonda. Snímky sdílela jeho 31letá vnučka Annabelle a také jeho nejmladší dcera Stella, které je teprve 18 let. Legendární francouzský herec zemřel před týdnem, bylo mu 88 let.

„Každý si zaslouží mít dědečka, jako jsi ty. Bylo to požehnání, že jsem tě mohla mít za svého,“ napsala na Instagramu Annabelle Belmondová. K tomu přidala pět fotek ze svého mládí, na kterých je se svým dědečkem. Belmondo na snímcích působí dojmem, že si společné chvíle se svou první vnučkou náležitě užíval.

Nejmladší dcera Stella se herci narodila, když mu bylo 70 let. Ke vzpomínkové fotce, na které se spolu oba smějí, přidala pouze motiv srdce.

Poslední rozloučení s Belmondem proběhlo v pátek. Dorazila na něj rodina včetně Annabelle i Stelly a nejbližší přátelé. Na ulici se však shromáždily stovky lidí, kteří vzdali herci poctu bouřlivým potleskem.

Podobně uvítali také Alaina Delona, kterého na pohřeb dlouholetého hereckého kolegy doprovodil syn Anthony. „Jsem velmi smutný z toho, co se stalo. Ale mám velkou radost, jak se zachoval svět a Francouzi. Vidíte, jsou tu všichni. Je to úžasné,“ řekl před kostelem další ze slavných francouzských herců Pierre Richard.

O Belmondovi je známo, že si svůj pohřeb naplánoval dopředu. Chtěl, aby obřad nebyl smutný a aby obsahoval nutnou dávku humoru.

Hercův právník již dříve prozradil jejich dávnou rozmluvu, Belmondo měl říct: „Mám nápad, moji rakev vezme vrtulník a bude z ní čouhat moje ruka. Bude mávat a loučit se.“ Podle právníka se herec vždy při této představě velmi hlasitě rozesmál.

Belmondo se narodil 9. dubna 1933 ve francouzském Neuilly-sur-Seine. Jeho zdravotní stav nebyl ideální už od roku 2001, kdy prodělal mozkovou mrtvici, po níž částečně ochrnul.

Filmy Muž z Acapulca, Zvíře, Profesionál, Bezva finta nebo Velký šéf, ve kterých Belmondo ztvárnil hlavní role, se nezapomenutelně zapsaly do dějin světové kinematografie.

Tagy: