Výbuch propan-butanu v domě na Brněnsku. Dva lidé jsou v kritickém stavu, zasahoval vrtulník

Muž se vážně zranil při kácení stromů.

Výbuch v rodinném domě na Brněnsku

Dva lidé během úterního dopoledne utrpěli těžká zranění při výbuchu propan-butanu v rodinném domě v Moravských Knínicích na Brněnsku. Škoda předběžně dosahuje 800 tisíc korun, uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Na neštěstí upozornil web Novinky.cz.

„Výbuch se obešel bez následného požáru, nebylo tedy třeba nic hasit,“ řekl Mikoška. Záchranáři ošetřili dva lidi.

ČTĚTE TAKÉ: Dva mrtví po střelbě na Sokolovsku. Policie nalezla těla na pozemcích u rodinných domů

„Na místo jsme vyslali několik pozemních prostředků a také vrtulník. V péči jsme měli dvě osoby, muže a ženu. Oba utrpěli těžká zranění a v kritickém stavu jsme je transportovali do nemocnice, dodala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

„Výbuch byl ohlášen před 10:00, jeho příčiny vyšetřujeme na místě, pracujeme s několika variantami,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle sousedů mělo jít o manželský pár. „Měli by se nacházet ve Fakultní nemocnici v Brně. Vedení zařízení ovšem dosud neposkytlo bližší informace,“ uvedl z místa nehody reportér CNN Prima NEWS Martin Urbaník s tím, že se policisté stále nacházejí v okolí rodinného domu a prošetřují okolnosti výbuchu. Místní podle reportéra spekulují o tom, že muž mohl chtít explozí ublížit nejen sobě, ale i ženě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Potyčka cizinců na Žižkově skončila pobodáním. Po útočníkovi na útěku pátrá policie

Tagy: