Sledujte RADAR: Parné dny vystřídají deště. Podívejte se, kde hrozí bouřky a kdy se vrátí tropy

Prudký déšť v Rosicích u Brna, 30.června 2024

Počasí (24.7.2024 6:10)

Přes Česko ve středu přejde studená fronta, která s sebou kromě proměnlivé oblačnosti přinese přeháňky a místy také bouřky. Denní teploty se přes týden budou držet pod hranicí tropických 30 °C, uvedli v předpovědi meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Výrazné oteplení můžeme čekat o víkendu, kdy naměříme až 35 °C.

Během středy bude počasí v Česku ovlivňovat studená fronta. „Ta s sebou přinese přeháňky, proměnlivou oblačnost. Také se zvýší rychlost větru,“ řekla ve vysílání na CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Iveta Kodáková. Vyloučeny nejsou ani ojedinělé bouřky. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí od 20 do 24 °C, informují meteorologové z ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Co dělat při bouřce, aby do vás neuhodil blesk? Odborník popsal šest základních pravidel

Ve čtvrtek můžeme očekávat jasné až polojasné nebe, protože počasí na našem území bude ovlivňovat tlaková níže. Na východě se však zpočátku dne vyskytne zvětšená oblačnost s ojedinělými přeháňkami. Přes den naměříme 20 až 25 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Nejchladnější ráno za celý týden nás čeká v pátek, kdy ranní maxima klesnou na 12 až 8 °C. Během dne se však obnoví příliv teplého vzduchu z jihu a rtuť teploměru se bude pohybovat mezi 25 až 29 °C. Obloha bude jasná až polojasná.

Jasná obloha nad Českem zůstane až do sobotního večera, kdy začne od západu přibývat oblačnost. Teploty vystoupají na 29 až 33 °C. V neděli bude oblačno až zataženo. Místy se mohou vyskytnout přeháňky a dokonce i bouřky. Na jihovýchodě území rtuť teploměru dosáhne až 35 °C.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Smrtící hurikán Beryl: Hned na začátku sezóny překonal dávný rekord, vědci se bojí, co přijde

Tagy: