Na Děčínsku udeřily silné bouřky. Voda natekla do sklepů, uvěznila i auto pod viaduktem

Bouře a déšť zaměstnávají od odpoledne hasiče v Děčíně, kteří za dvě hodiny vyjeli k více než 20 událostem. Voda natekla do sklepů na několika místech ve městě, v ulici U Koupaliště zatopila viadukt. V Boleticích nad Labem, části Děčína, spadly dva stromy na vozovku. Lidé nahlásili také vodu v panelovém domě. Na Twitteru to uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

Hasiči začali vyjíždět v 16:38, zavoláni byli například do ulice Kosmonautů v Březinách, kde se voda dostala do jednoho z panelových domů. Zhruba o kilometr dál v Krokově ulici spadla lampa na vozovku. V Přemyslově ulici na Starém městě neodtékala kanalizace. Voda se dostala také do kotle ve sklepě ve Folknářích, zaplavená je Březová ulice.

Hasiči také vyjeli odstraňovat popadané stromy. Jeden spadl v Krokově ulici přes cyklostezku, na dalších místech jsou nalomené větve.

Voda z dešťů také uvěznila auto pod viaduktem kousek od východního nádraží v Děčíně. „Dvěma cestujícím se podařilo z vozu dostat ven ještě před příjezdem hasičů,“ uvedl reportér CNN Prima NEWS Kristián Šujan.

Okres Děčín zasáhla 17. července blesková povodeň. Rozvodnily se potoky a řeky, kanalizace nezvládala příval odvádět. Nejvíce postižené byly města Dolní Poustevna, Děčín a Jílové a obce Lobendava, Vilémov a Hřensko. Zasahovalo 50 jednotek hasičů. Lidé v zasažené oblasti stále uklízejí poškozené domovy, samosprávy sčítají škody.

Tagy: