Na Expo 2020 v Dubaji láká návštěvníky 130kilová zlatá mince z Česka

Magnetem pro návštěvníky Expo 2020 v Dubaji je i český pavilon

Magnetem pro návštěvníky světové výstavy Expo 2020 v Dubaji je i český pavilon. Kromě jiného vsadil na design a architekturu. Přímo v Dubaji reprezentují Česko významné společnosti včetně České mincovny, která tam představila 130kilovou zlatou minci v nominální hodnotě 100 miliónů korun. Podívat se na ni byla i reportérka CNN Prima NEWS Pavlína Švarcová.

Právě na Expu 2020 v Dubaji se v pondělí slavil český národní den, který představil bohatý program a navštívila ho i předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). Český pavilon je magnetem díky architektonickým i designovým unikátům.

Co zajímavého zde mohou návštěvníci vidět? Co takhle vyrobit vodu ze vzduchu za využití solární energie? Díky Unikátní technologii S.A.W.E.R. to není žádný problém. Milujete hru Machinarium? Pak tu můžete najít dílnu, ze které pochází.

Poklad České mincovny

No a co by to bylo za akci bez České mincovny –⁠ jediné tuzemské mincovny, která razí nejen to, co cinká Čechům v kapsách, ale i sběratelské mince z platiny či stříbra. No a některé ty menší kusy ze zlata. Ale vážně –⁠ 130 kilo ryzího zlata. Právě takovým exponátem se společnost pyšní na Expu.

Jak takový kus vznikl, jaké další unikáty má společnost na kontě a co chystá do budoucna, sledujte už v úterním ranním vysílání na CNN Prima NEWS. Začínáme v 5:55.

Tagy: