Měl seznam obětí a vražedné zbraně. Policie v USA zadržela nebezpečného 11letého školáka

Floridští policisté zadrželi teprve jedenáctiletého chlapce Carla Dorelliho. Podle příspěvku šerifa Mikea Chitwooda na Facebooku byl u Dorelliho nalezen seznam plánovaných obětí budoucího útoku ve škole a velká zásoba airsoftových střelných zbraní, nožů a mečů, kterými se chlubil na sociálních sítích. Hoch tvrdil, že šlo o vtip.

„Právě jsme zatkli studenta, který vyhrožoval střelbou ve škole. Napsal si seznam plánovaných obětí a cílů. Říká, že všechno byl vtip,“ uvedl na Facebooku šerif Mike Chitwood. K příspěvku přiložil fotografii arzenálu zbraní mladíka.

ČTĚTE TAKÉ: Poplach ve strakonické škole. Anonym oznámil bombu, policisté žáky evakuovali

„Policisté zabavili spoustu airsoftových pistolí, falešné munice, nožů, mečů a dalších zbraní. Těmi se chlubil svým spolužákům ve videu na sociálních sítích,“ popsal Chitwood s tím, že chlapec čelí obvinění z trestného činu písemného vyhrožování masovou střelbou. Dorelli skončil ve vazbě.

As promised. We just arrested a Creekside Middle School student who made threats to commit a school shooting at...

Posted by Mike Chitwood on Monday, September 16, 2024

Server New York Post informoval i o dalších podobných případech. V pátek policisté v Alabamě dopadli dva teenagery, kteří slibovali vystřílení školy – ve stejný den zatkli 12letého a 15letého chlapce. Ti měli nezávisle na sobě plánovat útok ve svém vzdělávacím institutu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: USA řeší další policejní střelbu. Černošský mladík zemřel u nápisu „Black Lives Matter“

Tagy: