Medvěd nedaleko českých hranic vystartoval na pejskaře. Střely do vzduchu nepomohly

Medvěd hnědý na Slovensku

Dramatické chvíle prožil pejskař nedaleko obce Sučany na Slovensku, která se nachází přibližně 65 km od českých hranic. Během venčení psa na něj zaútočila medvědice, v sebeobraně se snažil šelmu odehnat několika výstřely do vzduchu. Když se mu to nepovedlo, medvěda zastřelil. Nejedná se však o ojedinělý případ u východních sousedů.

K incidentu mělo podle informací televize TA3 dojít v lese nedaleko obce Sučany v okrese Martin. Muž byl na procházce se svým psem, když ho překvapila údajně 18letá medvědice. Napadený se bránil legálně drženou zbraní, několikrát varovně vystřelil do vzduchu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Medvědy budu bez milosti střílet, hrozí slovenský farmář. Šelma mu napadla a zranila syna

Útok však neustal, medvědici nakonec skolil smrtelný výstřel ve chvíli, kdy se od něj nacházela zhruba pouhý metr. Podle slovenských médií případ vyšetřuje policie.

Zraněný ležel na cestě

Nejedná se však o ojedinělou událost tohoto typu, která se nyní na Slovensku odehrála. K dalšímu údajnému útoku šelmy mělo dojít v Hradské Hoře u Liptovského Hrádku. Napadaného podle informací TA3 našel řidič autobusu na cestě a přivolal mu pomoc.

„Mohu potvrdit, že jsme v 7:30 přijali volání o pomoc pro zraněného muže, kterého údajně napadl medvěd. Vyslaní záchranáři mu ošetřili vícero zranění. Měl povrchové poranění ramene a otevřenou ránu na holeni,“ upřesnila mluvčí Operačního střediska záchranné zdravotní služby SR Alena Krčová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Těžká srážka s medvědem. Posádka auta uvízla na slovenském venkově, zvíře nepřežilo

Tagy: