Šéf vypáleného baru v Liberci ukázal škody. Žárem praskala dlažba, ještě mám husí kůži, říká

Provozovatele libereckého baru Black Panther, kam v pondělí neznámý pachatel hodil zapálený kanystr, celá situace velmi zasáhla. Bar navštěvují zejména štamgasti, uvedl pro CNN Prima NEWS Theodor Lenárt. Všech 15 zraněných lidí prý považuje za své kamarády, naopak útočník štamgastem nebyl. Na podnikání teď Lenárt nemá ani pomyšlení. Šéf baru ukázal, jak moc velké škody byly během požáru napáchány.

Provozovatel Theodor Lenárt řekl, že muž, který do podniku hodil zapálený kanystr, tam chodil velmi zřídka. „Objevil se tady snad jenom dvakrát podle toho, co mi říkali hosté, já si ho nevybavuji. Večer prý měl s někým konflikt, tak ho šel řešit tímhle způsobem, že je šel upálit,“ kroutí hlavou šéf podniku.

ČTĚTE TAKÉ: Zapálil před nimi molotov, hodil ho tam a zdrhnul. Svědek popsal noční požár baru v Liberci

Uvnitř je všechno černé od sazí, za vstupními dveřmi se nachází chodba s barem, vzadu dvě průchozí malé místnosti se stoly, židlemi, fotbálkem, jukeboxem a šipkami. Theodor Lenárt ukazuje na podlaze místo v prostřední místnosti. „Zapálil to tady, podle hasičů bylo ohnisko v těchto místech, hned vedle stolu, kde seděli hosté. Vidíte, že popraskala i dlažba z toho žáru,“ upozorňuje.

K TÉMATU: Ohnivé peklo v Liberci. Muž zapálil bar plný hostů, policie po něm pátrá

Provozovatel baru vůbec neví, jestli bude moci v podnikání pokračovat. Teď na to prý ani moc nemyslí. Snaží se dát dohromady informace o zraněných hostech, většinu z nich považuje za své kamarády nebo dobré známé. „Je mi z toho špatně, mám husí kůži po celém těle. Postupně mi dochází, co se vlastně stalo. I v návaznosti na to, co se stalo v Praze na Filozofické fakultě, tohle je podle mě teroristický útok, chtěl zabít patnáct lidí,“ zdůrazňuje.

V podniku v ulici 1. máje pod vlakovým nádražím v centru Liberce utrpělo zranění 15 lidí, z toho sedm osob vážné. „Ze zraněných osob jsme jich 11 převezli do Liberce, dva na popáleninové centrum na pražské Vinohrady a po jednom do nemocnic v Mladé Boleslavi a Hradci Králové,“ řekl v úterý krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Noční požár v baru Black Panther vyšetřuje policie pro podezření ze zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení. Podle zjištění policie se hledaný muž pohyboval v okolí baru, v souvislosti s tím prosí vyšetřovatelé o pomoc případné svědky, kteří pachatele mohli zahlédnout.

„Muž byl vysoký 170 až 175 centimetrů, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlým plastovým kanystrem,“ informoval v úterý na webu policie regionální mluvčí Vojtěch Robovský.

Tagy: