Na přechodu v České Lípě srazil dívku a odjel. K dopadení řidiče pomohl všímavý divák

Řidiče, který v České Lípě na přechodu srazil 15letou dívku prozradilo jeho vozidlo.

Našli řidiče, který srazil dívku

Policisté už našli řidiče, který v centru České Lípy srazil na přechodu pro chodce patnáctiletou dívku. Pomohl jim všímavý divák, který poznal poškozené auto ze zveřejněných záběrů. Dohledat řidiče už nebylo pro policisty obtížné.

„Muž se policistům k nehodě přiznal,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Při hrozivě vypadající srážce dívka naštěstí utrpěla jen lehké zranění. Řidič ale z místa odjel, aniž by zavolal policii nebo záchrannou službu. Spokojil se s tím, že mu dívka řekla, že jí nic není.

To v pátek také řekl policistům při výslechu – prý ho nenapadlo, že by bylo nutné volat sanitku. Podle záchranáře Michal Georgieva, který záběry nehody viděl, je ale v takovém případě vždy nutné odvézt sraženého chodce na specializovaná vyšetření kvůli možnosti vnitřního zranění.

Poškozené auto objevil Bohumil Zita z České Lípy náhodou při pracovní cestě do Děčína, stálo zaparkované na ulici. „Viděl jsem ve čtvrtek v televizi reportáž, a to auto mi utkvělo v paměti. Byla to zelená Felicie s černými blatníky. Hned jsem si všiml, že má rozbité pravé přední světlo, jen přelepené páskou. Tak jsem zavolal policisty, a nakonec se doopravdy ukázalo, že to bylo ono,“ usmívá se svědek, který s odhalením viníka nehody pomohl.

Reportér CNN Prima NEWS hovořil v Děčíně s lidmi, kteří řidiče znají. Podle nich má slabý zrak, nosí silné brýle, a hlavně v noci špatně vidí. V minulosti už prý naboural značku u domu. Policisté teď čekají na detailní zprávu o zdravotním stavu dívky. Podle toho rozhodnou, zda nehoda skončí jako přestupek, nebo zda řidiče obviní z trestného činu.

Tagy: