Na slunečné počasí si v Česku počkáme. V pátek navíc začne sněžit

Sníh a kluk

Slunečné počasí v nejbližších dnech rozhodně nečekejte. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude až do příští středy převážně zataženo až oblačno, ojediněle se objeví dešťové přeháňky. Od pátku pak počítejte se sněžením, přičemž denní teploty neklesnou pod 0 °C.

Ve středu očekávejme převážně oblačno až zataženo, ojediněle se mohou objevit mrznoucí mlhy. Během dne bude místy polojasno. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají ke 3 až 7 °C, v tisíci metrech na horách se budou pohybovat kolem 1 °C.

Také ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle se objeví mrznoucí mlhy a mrholení. Nejnižší noční teploty klesnou ke 2 až -2 °C, při malé oblačnosti, zejména na jihozápadě, až k -5 °C. Během dne se teploty budou pohybovat mezi 0 až 4 °C, na východě Čech meteorologové naměří až 8 °C.

V pátek si s sebou nezapomeňte vzít deštníky. Podle meteorologů se mohou objevit dešťové přeháňky, které budou postupně přecházet ve sněžení. „V jihovýchodní polovině území v polohách nad 300 metrů se může tvořit nová sněhová pokrývka mokrého sněhu,“ upozorňují. V noci teploměry naměří 0 až -4 °C, na východě kolem +2 °C, během dne ukážou 0 až 4 °C.

Páteční sněžení: první výraznější projevy zimy 2021/2022 ❄️☃️🌨️❄️☃️🌨️ V pátek se nad našim územím bude zvýrazňovat...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Monday, November 22, 2021

Oblačnou oblohu můžeme čekat také o víkendu. V sobotu, zejména na východě území, se místy může objevit také sněžení nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až -4 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 0 až 4 °C.

Zataženo až oblačno bude také v neděli. „Na východě sněžení četnější a přechodně pod 400 metrů i déšť se sněhem nebo déšť,“ informuje ČHMÚ na svých webových stránkách. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -3 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 0 až 4 °C.

Od pondělí do středy má být oblačno až zataženo. Na většině území se občas vyskytne sněžení, v závěru období s deštěm. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až -5 °C, během dne se vyšplhají k -1 až 3 °C.

Tagy: