Na Vánoce přišly nemocné sestřičky o tatínka Miloše. Rodina po tragédii řeší finanční propast

Milošovi bylo pouhých 36 let, když po dlouhé hospitalizaci – kterou zapříčinila tragická událost – prohrál svůj boj o život. Došlo k tomu po Štědrém dnu, 26. prosince 2023. Zanechal po sobě milovanou partnerku Simonu a dvě dcery: osmiletou Sárinku a šestiletou Sofinku. Chod domácnosti, péče o dlouhodobě nemocné dcery i placení nutných účtů a výdajů padly na ženu, která prožívá nejhorší chvíle svého života. Přátelé proto založili sbírku, která má jediný cíl: ulevit celé rodině po materiální stránce.

„S láskou a těžkým srdcem vás oslovujeme. Na Vánoce 26. prosince opustil mladou rodinu milovaný tatínek Miloš. Po dlouhé hospitalizaci a boji s nepřízní osudu nakonec podlehl. Byl dlouhodobě upoutaný na lůžko po tragické události, jejíž příčiny jsou stále v soudním procesu. Tato nešťastná událost všechny hluboce zasáhla a zanechala hodně bolesti,“ přibližují blízcí na platformě Donio.

ČTĚTE TAKÉ: Ochrnutí obličeje odhalilo nádor. Báře teď svítá naděje, na zákrok však nemá finance

Celá rodina, zejména osmiletá Sárinka a šestiletá Sofinka, nyní čelí životu bez svého milovaného tatínka. „Rozsudek sice ještě není, ale náš ztrátou utrpěný bol je už nyní nepředstavitelný,“ zdůraznili blízcí. O jakou tragickou událost, v jejímž důsledku 36letý Miloš nakonec přišel o život, šlo, vzhledem ke stále probíhajícímu soudnímu procesu přátelé nespecifikovali.

Finance uhradí nejen nájem

S cílem ulevit rodině proto vznikla na dárcovské platformě Donio sbírka. „Vaše štědrost a laskavost by teď mohly osvětlit cestu rodině: Sárince, Sofince a jejich statečné mamince Simoně, která se nyní psychicky sotva drží. Miloš byl pilířem rodiny, pracovitým svářečem, který se staral o své blízké. Jeho nečekaný odchod zanechal nejen zlomená srdce, ale i finanční propast, které rodina nyní čelí,“ vysvětlují blízcí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ze 40 milionů dárců není žádný vhodný. Rodině čtyřleté Niny převrátila leukémie svět

Následně vysvětlili, že jsou obě holčičky dlouhodobě nemocné a potřebují péči a podporu. „Sárinka se léčí na neurologii a ortopedii, zatímco Sofinka bojuje s těžkým astmatem a oční vadou,“ uvedli.

Simona, matka a životní opora svých dětí, se nyní ocitla v situaci, kdy musí nést tíhu nejenom ztráty svého partnera, ale potýká se i s finanční nejistotou. „Bez Milošovy podpory nastává boj o každodenní životní náklady – nájem, energie, zdravotní péče, školní výdaje a všechno, co je potřebné pro důstojný život. Vaše příspěvky budou nejenom finanční podporou, ale i světlem naděje pro tuto statečnou rodinu, která prochází temnými časy,“ sdělili kamarádi.

Peníze ze sbírky budou využity tak, aby poskytly rodině v obtížné době nezbytnou oporu. „S Vaší štědrostí budou financovány náklady na nájem, školní potřeby pro obě holčičky, lékařskou péči, kterou děti nyní potřebují, a i na nečekané výdaje, které se mohou vyskytnout. Tímto vytvoříme pevný finanční základ, který poskytne Simoně a jejím dětem jistotu a bezpečí v každodenním životě,“ doplnili blízcí.

Pokud i vy chcete Simoně, Sofince a Sárince pomoci překlenout nejtěžší období jejich života, můžete tak učinit prostřednictvím sbírky na platformě Donio. „Vaše štědrost bude nesmírně ceněná a pomůže společně poskytnout trochu světla v temné chvíli. Děkujeme za Vaši podporu a sdílení této sbírky,“ dodali přátelé rodiny.

Tagy: