Nacher: Prezident může vynechat fráze. Chce být se všemi zadobře, pak jde vládě na ruku

Partie Terezie Tománkové: Poslanec Patrik Nacher (ANO)

K VĚCI 23.11.2023

Prezident Petr Pavel říká, že má pochopení pro argumenty obou stran, nakonec však zpravidla stejně podpoří vládu a její zákony podepíše, postěžoval si Patrik Nacher (ANO) v pořadu K věci na CNN Prima NEWS. Pavel podle něj chce být se všemi zadobře, ale jde vládě „na ruku“, zmínil opoziční poslanec v souvislosti s prezidentovým schválením konsolidačního balíčku. Ten se ANO stále chystá napadnout u Ústavního soudu.

Patrik Nacher podle svých slov prezidentovi nerozumí. „Má vždycky pochopení pro naše argumenty, pro argumenty odborníků, a nakonec se stejně rozhodne to podepsat. Udělal to už několikrát. Chce být se všemi zadobře, a pak jde vládě stejně na ruku,“ uvedl v pořadu K věci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nikdy jsem ho nevyloučil. Po politice se mi stýská, říká Kalousek o možném comebacku

Vymezil se v tomto ohledu i proti horní komoře Parlamentu. „Demokratické brzdy, které by mohly některé věci opravit nebo vrátit, ať už je to Senát nebo prezident, jako brzdy nefungují. Je to vlastně jako dobře namazaný pětikoaliční stroj. Možná by pan prezident mohl všechny ty fráze vynechat a normálně zákon podepsat, jinak to nedává smysl,“ popsal svůj pohled.

Nacher tím reagoval na Pavlův středeční podpis opozicí tvrdě kritizovaného konsolidačního balíčku. „Myslím, že se obrátíme k Ústavnímu soudu. Čekali jsme na podpis prezidenta. Nemůžete se na soud obrátit ve chvíli, kdy to ještě nevyšlo ve sbírce zákonů. Nyní počkáme i na tento akt,“ vysvětlil. Výhrady má jak k procesu projednávání balíčku, tak k jeho obsahu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na tyhle kecy nejsem zvědav, vpálil Vondra Davidovi. Zvažoval odchod z debaty

Tagy: