Nad Českem se opět stáhnou mraky. Místy udeří vydatné deště, po ránu čekejte mráz

Do Česka dorazí podzim.

Počasí 22. 9. 2024

V následujících dnech se do České republiky vrátí proměnlivé podzimní počasí, kdy se střídají srážky se sluncem. Experti z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpovídají deště, pokles teplot a první ranní mrazíky.

Ještě v neděli si užijeme teplého počasí. Bude jasná či polojasná obloha a teploty přes den vystoupají až na 24 °C. Povane slabý, přes den místy mírný jihovýchodní až východní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

ČTĚTE TAKÉ: Na opravu po povodních pošle vláda desítky miliard. Jde to i bez zadlužení, zní z opozice

V pondělímeteorologové z ČHMÚ očekávají přechod frontálního systému, který přinese ochlazení a místy vydatnější dešťové srážky. Nejvyšší denní teploty se budou ale stále pohybovat mezi 19 až 23 °C, na horách klesnou na 9 až 12 °C. Převažovat bude zatažená obloha. „Na západě se večer a v noci z neděle na pondělí přidají první srážky,“ upozornila pro CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Renata Uhlíková.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy se očekává občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C, přes den dosáhnou 14 až 18 °C. Foukat bude slabý jižní až jihozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Ve středu by opět mělo místy vysvitnout sluníčko a převažovat jasná obloha. K večeru od západu ale bude opět oblačnosti přibývat a může se tam objevit ojediněle déšť nebo přeháňky. Ručička teploměru přes den místy vystoupí až na 22 °C.

Celkově lze očekávat, že druhá polovina týdne bude charakteristická podzimním rázem počasí s proměnlivou oblačností, častými srážkami a nižšími teplotami, které se budou pohybovat v průměru kolem 15 až 20 °C. „Chladnější vzduch nám přinese koncem týdne i ranní mrazíky,“ poznamenala Uhlíková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Povodeň odnesla manželům dům. Přesto chtěli volit, ale nemohli. Dojatě děkovali záchranářům

Tagy: