Zmar judisty Krpálka. Zlatý obhájce vypadl s obrovitým Japoncem, duel skončil už v 1. kole

Dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek další medaili v Paříži nezíská. V osmifinále turnaje judistů nad 100 kilogramů ho porazil Japonec Tacuru Saitó na ippon. Souboj se stříbrným medailistou z předloňského mistrovství světa prohrál český šampion z Ria de Janeiro a z Tokia v nejtěžší váze po 91 sekundách.

Třiatřicetiletý Krpálek zahájil olympijský turnaj v Paříži nadějně. V 1. kole porazil před vypršením časového limitu Nizozemce Jelleho Snippeho. V další fázi ho ale Saitó, jehož hmotnost dosahuje až 170 kilogramů, hodil po minutě a půl na zem a technikou uči mata ukončil jeho sen o třetím olympijském zlatu po sobě.

ČTĚTE TAKÉ: To vám nevadí, že muž mlátí ženu? Rowlingová a další se podivují nad boxerským zápasem na OH

„Dneska jsem se cítil dobře. Od rána jsem byl nastavený, že budu chtít v každém zápase nechat všechno a budu chtít každého soupeře porazit. Není jednoduché hlavu nastavit a já musím říct, že jsem byl stoprocentně koncentrovaný. Měl jsem chuť a dravost. Bohužel jsem zaspal jeden chvat a doplatil jsem na to. Rozhodně jsem s tím úplně nepočítal. I když člověk je na olympiádě, jsou tady ti nejlepší. Takovéto věci se stávají,“ řekl českým novinářům zklamaný Krpálek.

„Nejsem jediný, kdo takhle prohrál. V hlavě tohle člověk nemá, snaží se jít si za tím a udělat maximum, aby o medaili bojovat. Já jsem vždycky měl rád turnaje v Paříži, ať už to byly Grand Slamy, mistrovství Evropy, mistrovství světa. Vždycky mě to hrozně nakoplo a motivovalo udělat medaili. Stejně tak mě to motivovalo i teď. Bohužel se to nepovedlo,“ doplnil Krpálek.

Krpálek poprvé na OH startoval v Londýně 2012, tam prohrál ve čtvrtfinále váhy do 100 kg s Rusem Tagirem Chajbulajevem a následně v opravách s Nizozemcem Henkem Grolem. Jeho páteční přemožitel Saitó vyhrál dvanáctý zápas za sebou. V žebříčku mu patří šesté místo, Krpálek do Paříže přijel jako světová jedenáctka.

Výprava českých judistů tak vyšla na hrách ve Francii naprázdno. Před Krpálkem neuspěli ani mistryně Evropy Renata Zachová v kategorii do 63 kilogramů a David Klammert v devadesátce. Oba vypadli v 1. kole.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Příliš žhavý polibek? Francouzi řeší intimní gesto mezi Macronem a ministryní

Tagy: