Naháč se v Pardubicích myl u veřejného pítka. Pro strážníky měl bizarní vysvětlení

Návštěvník parku v Pardubicích se rozhodl použít jedno z místních pítek jako sprchu.

Naháč v Pardubicích

Městská policie v Pardubicích se musela zabývat nezvyklým případem, k němuž došlo v Tyršových sadech u tamního veřejného pítka. Podivný muž si z něj totiž udělal koupelnu – úplně nahý a namydlený se tam osprchoval. Strážníkům pak tvrdil, že se snaží šetřit výdaje na domácnost.

Fotografie, kterou městská policie sdílela na Twitteru, vypadá, jako by byla pořízena na nudistické pláži. Jenže snímek naháče pochází přímo z centra Pardubic, kde se návštěvník parku rozhodl použít jedno z místních pítek k celkové hygieně. Dokonce si s sebou přinesl i tekuté mýdlo. Zatímco v některých kolemjdoucích vzbudil smích, v jiných veřejné pohoršení.

„Obdrželi jsme oznámení, že se v Tyršových sadech v Pardubicích koupe nahý muž. Hlídka bohužel toto oznámení potvrdila. Zjistila skutečně, že na místě je člověk bez oblečení, který pítko využívá jako koupelnu,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS mluvčí pardubických strážníků Jiří Sejkora.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Naháč v ulicích Jičína. Muž na videu doprovodil onanii divnými nadávkami, expert odhadl motiv

Naháč na svou obhajobu městské policii řekl, že prý chtěl ušetřit vodu za doma. Jenže nakonec se ukázalo, že šlo s velkou pravděpodobností o muže bez domova. „Je to velice neslušné a takové chování sem nepatří,“ řekla pro CNN Prima NEWS jedna z obyvatelek Pardubic.

Kašny a fontány lidé zneužívají i na dalších místech České republiky. Například nedaleko budovy plzeňské radnice si vychutnalo koupel pět německých turistů. V Brně zase dva lidé prali masné výrobky v kašně před Janáčkovým divadlem a zároveň si tam chladili nohy. Chystali se prý na grilování ke známým.

„Co tady umýváte? Máte pocit, že je tohle zařízení určené k tomu, abyste tu umývala syrové maso? Vy jste tu vodu kompletně kontaminovala,“ upozornil tehdy ženu strážník. Masa bylo zhruba osm kilo. Za znečištění veřejného prostranství muži a ženě hrozila až dvacetitisícová pokuta. V nejčerstvějším případě muži za sprchování u pardubického pítka strážníci udělili pokutu ve výši pěti tisíc korun.

Tagy: