Dvě tváře nočního Vřídla: Od noblesy Becher’s Baru ke smyslnému Splendidu
Místo, kde se noc obléká do hedvábí a sklenky se třpytí jako šperky. Koktejly, které jsou více než nápoj — jsou to příběhy, co zůstávají na rtech déle než polibek. Zkrátka bar jako chrám smyslů, kde se poháry plní touhou a noc nikdy nekončí. Řeč je o karlovarském Becher's Baru, který nově nabízí i klenot v podobě Splendid.
Spojení jídla a drinků táhne, říká Kulhánková z Brlohu. V gastru končí, koktejl už si udělá jen doma
Gastro mi dalo hrozně moc, ale drink už si raději namíchám jen doma. Lidé by barům a modernímu pojetí drinků měli dávat větší šanci, česká scéna je daleko, říká mělnická rodačka Barbora Kulhánková z Brloh baru. Za barem byla jako doma – s úsměvem, lehkostí a jistotou spojuje lásku k dobrému pití s uměním naslouchat lidem. Pro mnohé štamgasty není jen mistryní koktejlů, ale i duší podniku, kde se každý večer rodí nové příběhy.
Hry, sport, ale i sladkosti a fast food. Za co nejčastěji utrácejí české děti kapesné?
Dávat dětem kapesné má podle odborníků své výhody. Především potomka naučí hospodařit. Problém však nastává ve chvíli, kdy děti získané peníze utrácejí za věci, které jim škodí. Jak odhalil průzkum Air Bank, české děti kapesné utrácejí nejčastěji za hračky, elektroniku či zážitky. V případě, že dostávají peníze i na nákup oběda či svačin, kupují si za ně často nezdravé jídlo a slazené nápoje.
„Správný Čech“ v Británii zamíří do hospody. Ale ví, jak se v ní má chovat?
Velká Británie je cílem řady turistů z tuzemska. Tamní kultura, společnost i místa, která chtějí lidé navštívit, jsou pro řadu lidí díky dostupnosti obrovským lákadlem. „Správný Čech“ však s radostí zamíří do hospody a vychutná si tamní atmosféru u zlatavého moku. Mnohé však může překvapit, jak rozdílná kultura v britských podnicích je. Redakce CNN Prima NEWS vám přináší přehled toho nejdůležitějšího.
Práce ve vedrech: Lze ji i odmítnout. Co musí zajistit šéf a na co máte nárok?
Ačkoliv horké letní dny vybízejí k trávení času u vody, řada Čechů musí zamířit do práce. Vysoké teploty však mohou být zdraví nebezpečné a dokonce i zabíjet. Právě z tohoto důvodu existují předpisy, na něž musí zaměstnavatelé brát zřetel. Na co vše mají zaměstnanci různých profesí s rostoucími hodnotami na teploměrech nárok?
Přísnější regulace alkoholu? Dvě třetiny Čechů jsou pro, noční prodej a cena je ale rozděluje
Takřka dvě třetiny Čechů se domnívají, že zpřísnění regulace alkoholu je na místě. Největší podpory se dostává omezení reklamy na alkohol pouze na noční hodiny nebo zákazu propagace alkoholu na akcích pro mladistvé. Pro tyto kroky se vyjádřilo více než 70 procent dospělých. Vyplývá to z nového průzkumu think tanku Ministr zdraví, který realizovala agentura Behavio. Na druhé straně respondenty rozdělují opatření týkající se pravidelné valorizace spotřební daně či omezení nočního prodeje lihovin v obchodech.
„Škodlivá“ káva? Lékaři představili její zdravotní benefity. Zmínili i chyby, kterým se vyhnout
Káva – životabudič, nebo nezdravá závislost? Zatímco Finsko patří k největším konzumentům kávy na hlavu, Česká republika se pohybuje s průměrnou denní spotřebou 1,25 šálku na osobu kolem 20. místa na světě. O tomto nápoji koluje řada mýtů a pověr. Čtyři lékaři různých specializací proto představili zdravotní benefity, které z kávy člověk může mít – pokud se ovšem vyvaruje běžných chyb.
Oblíbená letní pochoutka může u dětí způsobit kolaps. Experti před ní varují rodiče
Ledovou tříšť lidé, zejména v létě, považují za ideální prostředek k tomu, jak se zchladit a ještě si pochutnat. Co však mnozí nevědí, je, že děti po její konzumaci mohou zkolabovat. Důvodem je látka glycerol, sloužící jako náhražka klasického cukru. Díky této bezbarvé kapalině navíc tříšť nezmrzne. Odborníci z Agentury pro potravinové standardy (FSA) v Británii s ohledem na nedávno vydanou studii mapující dopady užívání tříště u dětí varují rodiče před konzumací jejich ratolestmi.