Narkomanka s tyčí řádila v nákupním centru v Plzni. Napadala i strážníky

Narkomanka v plzeňském nákupním centru.

V obchodním centru v Plzni řádila narkomanka, která ohrožovala nakupující i zaměstnance obchodů. Žena útočila na všechno a na všechny ve svém okolí. Jako zbraň použila tyč z reklamního poutače.

Nadávky, plivání, výhrůžky, mlácení do výloh. Z agresivního řádění 40leté ženy, která byla podle policistů pod vlivem drog, měli strach zaměstnanci i nakupující. „Chtěl jsem ji zklidnit, nedala si říct, začala nadávat a plivat po lidech,“ řekl člen ochranky plzeňského nákupního centra Petr Sůsa.

Podle ostrahy útočila i s kovovou cedulí u místní vinotéky, kterou nakonec prokopla. Ochrance se podařilo ženu vyvést z nákupního centra. Ta se ale za několik hodin vrátila a byla ještě agresivnější. Vytrhla reklamní poutač, mlátila s ním o zem a když ho zlomila, tyčí ohrožovala návštěvníky nákupního centra. „Mlátila kolem sebe, prostě byla agresivní, byla úplně mimo,“ uvedla k jejímu počínání obsluha nedaleké kavárny.

Vtrhla také do místní lékárny. „Přišla s tyčí, máchala kolem vitrín, útočila na lidi,“ řekla vedoucí místní lékárny Alena Neužilová. Zákazníci se snažili utéct, několik jich lékárnice dokonce schovala v zázemí lékárny. „Mlátila mě batohem. Bylo to velmi nebezpečné, s narkomany v tomto stavu to je nevyzpytatelné,“ dodala Neužilová.

Agresorka napadala ochranku i strážníky

Člen ochranky se ji snažil vytlačit ven a zavolal policii. Agresorka se mu ale snažila mobil vytrhnout a pak napadala i strážníky. „Strážník jí musel v jejím jednání zabránit pomocí donucovacích prostředků. Žena skončila s pouty na rukou,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Mluvčí policie Eva Červenková posléze potvrdila podezření, že žena byla pod vlivem drog. „Jednání ženy bylo kvalifikováno jako přestupek. Policisté provedli test na drogy, který ukázal pozitivní hodnotu,“ uvedla.

Podle svědků nejde zdaleka o první podobný výstup této ženy. A už v minulosti se dostala do konfliktu s policií. „Nejsem ani pod vlivem alkoholu, ani pod vlivem drog. Já se z drog odvykám. Jdi už do pr...,“ řekla například policistům v září loňského roku.

Řádění v obchodním centru může ženu vyjít pěkně draho. V přestupkovém řízení jí hrozí až sedmdesátitisícová pokuta.

Tagy: