Drama na Plzeňsku. Naboural sousedce do plotu, pak na ni měl zdrogovaný brutálně zaútočit

Nabouraný plot

Napadená sousedka

Život poklidné obce Borovno v Plzeňském kraji v neděli k večeru narušily rozsáhlé policejní manévry. Jeden z místních, který byl pod vlivem alkoholu i drog, měl napadnout sousedku. Podle informací CNN Prima NEWS policisty přivolal sám podezřelý.

Policisté muže na místě zadrželi a provedli u něj testy na přítomnost alkoholu a omamných látek, oba byly pozitivní. „Ve věci kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závazného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ uvedla policie.

Na pomoc napadané ženě vyrazili i záchranáři, nakonec se ukázalo, že její zranění byla pouze lehká. „Záchranáři na místě ošetřili ženu ročník 1964 a následně ji transportovali na akutní zónu Fakultní nemocnice Plzeň. Žena byla mimo ohrožení života,“ prozradila mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Redakce CNN Prima NEWS hovořila s otcem útočníka, podle něj měl konflikt mezi dvojicí vzniknout kvůli nabouranému plotu. „Bohužel nezabrzdil auto, to se mu rozjelo a nabouralo jí plot. On si to s ní šel vysvětlil, bohužel tam ale vznikl nějaký konflikt. Ona mu rozbila telefon, syn proti ní šel, ona ho vytlačila ven. Je to statná žena, syn je drobný,“ popsal otec.

Žena vidí příčinu sporu jinde. O problémech se sousedem se nechtěla bavit. „Nezlobte se, ale to je tak osobní, že nechci,“ sdělila. Útočník je teď v cele předběžného zadržení, policisté ho zatím neobvinili. Pokud mu však vyšetřovatelé vinu prokážou, mohl by skončit až na 18 let za mřížemi.

Tagy: